Ethereum Geliştiricileri Şangay Hard Fork’u için Mart 2023 Tarihini Hedefliyor

Ethereum çekirdek geliştiricileri, doğrulayıcı staking para çekme (validator staking withdrawals) işlemlerinin yapılmasına imkan sağlayacak Şangay ağ yükseltmesi için Mart 2023'ü geçici bir hedef olarak belirledi.

Dün yapılan bir toplantıda, çekirdek geliştiricileri Şangay yükseltmesinin ne zaman tamamlanmasını beklediklerine dair geçici zaman çizelgesi belirledi. "Ethereum İyileştirme Önerisi (EIP) 4895" olarak da adlandırılan Şangay, şu anda ağda eksik olan bir özellik olan doğrulayıcı stake para çekme işlemlerini başlatacak olmasıyla dikkati çekiyor. Toplantıda hazır bulunan Ethereum Cat Herders Proje Yöneticisi Pooja Ranjan The Block'a yaptığı açıklamada, "Her şey planlandığı gibi giderse, mart ayında ana ağda planlanan Şangay ile para çekme işlemleri etkinleştirilecek" dedi.

Geliştiriciler ayrıca Şangay'dan sonra, 2023'ün üçüncü çeyreğinde yapılması planlanan ve ağın daha fazla işlem gerçekleştirme kapasitesini daha da artıracak bir yükseltme olan "Proto-danksharding" veya EIP 4844'ü başlatacak ikinci bir hard fork'u da tartıştı.