Ethereum Geliştiricileri, Shapella Güncellemesi İçin 12 Nisan'ı İşaret Etti

Ethereum geliştiricileri, uzun zamandır beklenen Şangay hard forku için 12 Nisan’ı hedef tarih olarak belirledi. "Shapella" olarak adlandırılan Şangay yükseltmesi, Ethereum'un  proof-of-stake (PoS) ağına geçiş sürecinin bütünüyle tamamlandığına işaret ediyor. Tarih geliştiriciler tarafından oylandıktan ve GitHub aracılığıyla onaylandıktan sonra, 12 Nisan veya civarında gerçekleşecek olan 6209536 slotu Şangay yükseltmesi için kesinleşmiş olacak.

Gerçekleştirilecek bu güncellemeyle birlikte staking para çekme işlemlerinin tekrar aktif hale getirilmesi, gas fee'lerinin optimize edilmesi planlanıyor.

Geliştiriciler, geçtiğimiz aydan bu yana Sepolia, Zhejiang ve Goerli başta olmak üzere birçok test ağı üzerinde denemeler gerçekleştirdi. Son olarak Ethereum'un Shapella yükseltmesinin Goerli ağında etkinleştirildiği açıklandı. Ethereum çekirdek geliştiricisi Tim Beiko, çekme işlemleri gerçekleştirilirken, bazı testnet doğrulayıcılarının Goerli çatallanmasından önce istemci yazılımlarını yükseltmemeleri nedeniyle sürecin beklendiği gibi sorunsuz ilerlemediğini açıklamıştı.