EY ve Blockchain Service Network (BSN) Ortalık Kuruyor

Küresel danışmanlık devi EY, Ethereum tabanlı OpsChain'i Çin pazarına genişletmek için Blockchain Service Network (BSN) ile ortaklık kuruyor.

Firma Cuma günü yaptığı açıklamada, EY OpsChain'i Çin'deki geliştiricilere, Çin devleti onaylı BSN üzerinde çalışan Blockchain Açık Kaynak (BCOS) kurumsal ağı ve Ethereum'un "yerelleştirilmiş" versiyonu aracılığıyla sunmayı planladığını söyledi.

BCOS, Tencent ve Huawei dahil olmak üzere bir dizi Çinli teknoloji firmasının ortak çabası olan Financial Blockchain Shenzhen Konsorsiyumu (FISCO) tarafından kullanıma sunulan açık kaynaklı bir kurumsal blokzinciridir.

Geliştiricilerin Hyperledger Fabric, Ethereum ve Polkadot gibi desteklediği hem genel hem de izinli blokzincirlerinin üzerine merkezi olmayan uygulamalar oluşturmalarına olanak tanıyan merkezi bir altyapı olan BSN ile entegre edilmiştir.

EY, OpsChain'in BSN'de devreye alınan ilk çözümü olacağını ve platformu blokzinciri analitiği ve mali tablo denetimi için EY Blockchain Analyzer'ın entegrasyonunu ve dağıtımını tamamlamak için kullanacağını söyledi:

"Hem FISCO BCOS hem de Ethereum sunarak, EY profesyonelleri Çin'deki ve Asya-Pasifik bölgesindeki müşterilere hizmet verecek ve bu kullanıcıları küresel blokzincirine bağlayacak. EY Global Blockchain'in lideri Paul Brody, yaptığı açıklamada, bunu dünyanın en büyük ekonomilerini blockchain teknolojisi aracılığıyla birbirine bağlamak için atılmış önemli bir adım olarak görüyorum."

BSN'nin daha önce 24 halka açık blokzincirini yerelleştirdiği ve böylece Çin'deki düzenleyici ortamı karşılayabileceği bildirilmişti . Temelde, bu yerelleştirilmiş sürümler orijinal ağın bir sert çatallanması (hard fork'u) olarak görülebilir, ancak kripto bazlı gas ücretlerini Çin yuanı ile değiştirecek, böylece son kullanıcılar işlem yaparken kripto varlıkları ile uğraşmayacaklar.

1 Şubat'ta yayınlanan bir blog yazısına göre, BSN halka açık zincirler arası COSMOS ağına paralel olarak çalışan, açık izinli bir COSMOS olan ilk yerelleştirme grubunu tamamladı.