FCA, Kayıtsız Kripto Şirketlerinin Kapatılması Gerektiğini Söyledi

Mali Tutum Otoritesi (FCA), kayıt dışı kripto şirketlerinin, 2020'nin başında düzenleyici tarafından belirlenen bir programa uygun olarak kapatılmaları gerektiğini ve yatırımcılara fon sağlamalarını söyledi.

15 Aralık 2020'ye kadar FCA'ya kaydolmak için başvuruda bulunmayan veya bir başvuruyu geri çeken kripto işletmeleri, 10 Ocak'tan önce kripto faaliyetlerini durdurması gerektiği konusunda uyarıldı.

Şirketlere gönderilen bir e-postada FCA, işletmelerin "ilgili tüm konuları dikkatlice ele almaları ve mümkünse kara para aklama ile mücadele kuralları kapsamına giren her türlü para veya kripto varlıkları iade etmeleri gerektiğini" yazdı.

E-posta da bu konular üzerinde duruldu:

"İngiltere'deki ticari faaliyetler yoluyla MLR'lerin yönetmeliği 14A kapsamındaki kripto varlık faaliyetlerini yürüten mevcut kripto varlık işletmelerinin, 9 Ocak 2021'e kadar kara para aklamayı önleme ve terörle mücadele finansmanı amacıyla FCA'ya kayıtlı olması gerekmektedir. Birleşik Krallık'ta hala kripto varlık faaliyetlerini sürdüren ve yukarıdaki madde işaretlerinde belirtilen kategorilerden herhangi birine giren mevcut bir kripto varlık şirketiyseniz, bu tür faaliyetleri 10 Ocak 2021'den önce durdurmanız gerekmektedir. "