FED Başkanı Powell: Gelecek Toplantıda Daha Yavaş Bir Faiz Artırımına Gitmek Mantıklı Görünüyor

ABD Merkez Bankası (FED), politika faizini 50 baz puan artırarak %4.25-4.50 aralığına yükseltirken, FED Başkanı Jerome Powell, bu kararın ardından basın toplantısı düzenledi. Powell, yıl boyunca para politikası duruşunu sıkılaştırmak için güçlü adımlar attıklarını hatırlatarak "Çok mesafe kat ettik ve şimdiye kadarki hızlı sıkılaşmamızın tüm etkileri henüz hissedilmedi. Buna rağmen daha yapacak çok işimiz var." ifadelerini kullandı.

Ekim ve kasım ayı enflasyon verilerinin aylık fiyat artış hızında memnuniyet verici bir düşüş olduğunu gösterdiğini vurgulayan Powell, "Enflasyonda gerilemeye ilişkin daha net kanıtlar görmemiz gerekiyor. 50 baz puan hala tarihsel olarak büyük bir artış ve hala gidecek yolumuz var." şeklinde konuştu.

Powell ayrıca Enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde %2'ye düştüğüne emin olana kadar faiz indirimini düşünmeyeceklerini belirterek, “Gelecek toplantıda daha yavaş bir faiz artırımına gitmek mantıklı görünüyor. Fiyat istikrarını yeniden sağlamak, muhtemelen bir süre daha kısıtlayıcı bir politika duruşu sürdürmeyi gerektirecek.” değerlendirmesinde bulundu.