Fetch.ai, Bosch ve BigchainDB Catena-X Ekosistemine Katılıyor

Yenilikçi otomotiv endüstrisi üyelerinden oluşan bir ekosistem koalisyonu olan Catena-X, sektördeki yeni veri paylaşım sınırlarını ilerletmek için üç yeni iş birliği yaptığını duyurdu.

Yayınlanan duyuruya göre, yeni üyeler arasında Ocean Protokolü’nü temsil eden Fetch.ai, Bosch ve BigchainDB yer alıyor. Bu yeni üyelerden her biri, genel olarak Catena-X ekosisteminin değerlerini tanıtmaya yardımcı olmak için benzersiz deneyimlerine katkıda bulunacak. Duyuruda da belirtildiği üzere Catena-X ekosistemi, blokzincir teknolojisinin otomotiv endüstrisinde büyük oranda yer kazanabileceği hayati alanlardan biridir. Platform, ekosistemdeki üyelerine, Catena-X tarafından geliştirilen bir konsepte dayalı olarak güvenli, şirketler arası ve standartlaştırılmış bilgi ve veri alışverişi için açık ve ölçeklenebilir bir ağ kurma fırsatı sunar.

BigchainDB'nin kurucusu Trent McConaghy, bu iş birliği duyurusu ardından şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Otomotiv endüstrisi dijital bir geleceğe kayıyor. Dijital ekonomi, veri ekonomisidir. BigchainDB'de, kuruluşları bu yeni veri ekonomisi içinde sürdürülebilir iş modelleri oluşturmaları için güçlendirmeyi hedefliyoruz. Token tabanlı ekosistemler ve merkezi olmayan iş modelleri geliştirme konusundaki yıllara dayanan deneyimimizden yararlanarak, bu kapasitede Catena-X'e katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. otomotiv alanındaki önde gelen şirketlerle birlikte çalışırken, Catena-X'in Avrupa manzarasında etkili ve kalıcı bir değişim yaratacağını umuyoruz."