Fetch.ai (FET) Neden Yükseldi?- 26.12.2022

2017 yılında Cambridge, İngiltere merkezli bir ekip tarafından piyasaya sürülen Fetch.ai, “toplu öğrenmeyi" sağlamak için Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazlarını ve algoritmalarını sistemine bağlamayı amaçlayan bir platformdur.

Merkeziyetsiz bir dijital ekonomi sağlamak için araçlar ve altyapı oluşturan Fetch.ai, yüksek verimli, dağıtık bir defter teknolojisi (DLT) üzerine inşa edilmiştir. Merkezi olmayan problemleri çözmek adına ML (Yapay Öğrenme) / AI (Yapay Zeka) çözümlerini kullanır, bu çözümleri dağıtmak için ise benzersiz bir akıllı sözleşme yeteneği sunmaktadır. Bu açık kaynaklı araçlar, kullanıcıların ekosistem altyapısı oluşturmasına ve ticari modelleri dağıtmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Fetch.ai'nin merkeziyetsiz altyapısı, AI tabanlı otonom makine ekonomisini hayata geçiren algoritmaları kullanmaktadır. Fetch.ai ağı büyüdükçe, büyük kurumsal şirketlerden ve farklı alanlardan gelen, artan sayıda geliştirici, “Otonom Ekonomik Temsilciler’i (Autonomous Economic Agents - AEA)” oluşturacak ve ağ üzerinde dağıtacaktır.

FET, son 24 saatte %11.08 yükselişle birlikte yaklaşık 1.96 TL’den işlem görüyor. FET’in tüm piyasalardaki işlem hacmi de son 24 saatte %207 yükselişle birlikte yaklaşık 40 milyon USD olarak görünüyor. Google Cloud 21 Aralık’ta yaptığı paylaşımda, “2025 yılına kadar bulut altyapısı kararlarının yarısından fazlası #AI ve #ML tarafından otomatik hale getirilecek. 2025 yılına kadar bulut altyapısı kararlarının yarısından fazlası #AI ve #ML tarafından otomatik hale getirilecek. Bu nedenle bulut mimarları için odak noktası, bu mantığın temel altyapı ile nasıl eşleştiğinden ziyade iş mantığı ve inovasyonu mümkün kılmak olacaktır.” ifadelerini kullanmıştı. Söz konusu açıklamanın AI (Yapay zeka) çözümlerini kullanan kripto para projelerine olumlu etki ettiğini söyleyebiliriz. Nitekim CTXC ve FET gibi AI çözümlerini kullanan projeler son bir haftada yükseliş kaydetti. FET’in bugünkü yükselişini ise teknik analiz kaynaklı faktörlere bağlayabiliriz.