Fetch.ai ve Festo Ekibi Merkeziyetsiz Üretim Pazarını Başlatacak

Akıllı altyapı için açık erişimli merkeziyetsiz bir makine öğrenim ağı oluşturan Cambridge merkezli bir yapay zeka laboratuvarı olan Fetch.ai, bugün pnömatik ve elektromekanik sistemlerin önde gelen uluslararası üreticisi Festo ile iş birliğini duyurdu.

Blokzincirine ilk girişimi olarak, imalat sektöründe 90 yılı aşkın tecrübeli bir şirket olan Festo, Çoklu Temsilci tabanlı mimarisi ve Fetch.ai teknolojisini kullanarak merkeziyetsiz bir üretim pazarı geliştirmek için Fetch.ai'yi görevlendirdi. Merkezi olmayan üretim çerçevesi, Fetch.ai’nin Otonom Ekonomik Temsilcilerini kullanarak Festo'daki mevcut üretim kontrol sistemlerini daha verimli hale getirecek.

Festo, merkezi olmayan bir üretim sistemi uygulayarak, talep dalgalanmaları ve üretim kapasitesinin dengesiz kullanımı gibi geleneksel, merkezi üretim süreçleriyle ilişkili zorlukları azaltmayı hedefliyor. Merkezi olmayan bir üretim çerçevesi içinde temsilci tabanlı bir yaklaşımın avantajları, gerçek zamanlı bilgilere dayalı tedarik zinciri optimizasyonuna yol açma potansiyeline sahiptir, işletmenin pazar gereksinimlerine yanıt verme kabiliyetini arttırır, üretimde daha yüksek derecede özerklik sağlar ve müşterilere kişiselleştirilmiş, özel siparişlerin teslim edilmesini de mümkün kılar.

Festo'da Blokzincir Geliştirme Lideri olan Eduard Grün, bu ortaklık ile ilgili şu şekilde bir yorumda bulundu:

“Fetch.AI teknolojisi ile, makineleri küresel olarak daha iyi kullanmak ve tedarik zincirini daha verimli bir şekilde planlamak için yeni bir yol yaratabiliriz.”

Aynı şekilde, Fetch.ai İş Geliştirme Direktörü Maria Minaricova’da bir açıklama yaptı:

“Festo gibi bu kadar gelişmiş bir teknoloji şirketi ile iş birliğini duyurabildiğimiz için çok mutluyuz. Festo’nun katkısıyla, üretim ve tedarik zincirinde otonom yapay zeka temsilcilerinin faydalarını gerçek hayatta gösterebileceğiz. Bu çığır açan üretim yeniliklerinin geniş çapta benimsenmesini sağlamak için Festo ile daha fazla çalışma yapmayı dört gözle bekliyoruz.”