Fidelity, Bireysel Yatırımcıların Platformunda Bitcoin Alıp Satmalarına İzin Vermeyi Değerlendiriyor İddiası

The Wall Street Journal’ın haberine göre ABD merkezli finansal hizmet şirketi Fidelity, bireysel yatırımcıların platformunda Bitcoin (BTC) alıp satmalarına izin vermeyi değerlendiriyor.

Fidelity’nin Küresel Makro Direktörü Jurrien Timmer, geçtiğimiz ay içinde Ran Neuner'in "Crypto Banter" podcast'inin YouTube'da canlı olarak yayınlanan bir bölümüne konuk olmuştu. Timmer burada yaptığı konuşmada 2014 yılından beri Bitcoin'nin farkında olduklarını hatırlatarak yaklaşmakta olan sabit koin düzenlemesinin kurumsal şirketlerin kriptoya olan talebini artıracağını kaydetmişti.

Fidelity’de, kurumsal yatırımcılardan kripto varlık alım satım talebinin artış göstermesi beklentisi mevcut. Şirket beklenen bu talebi karşılamak amacıyla da bu yıl içinde çalışan sayısını ikiye katlamayı planlıyor.

Öte yandan ABD’nin en büyük 401(k) plan sağlayıcısı olan Fidelity Investments, nisan ayında da işverenlerin izin verdiği takdirde, müşterilerinin emeklilik paralarının bir kısmını Bitcoin’e eklemelerini sağlayacağını duyurmuştu.

401(k) planı nedir?

401(k) planı, ABD’de İç Gelir Kanunu’nun 401(k) alt bölümünde tanımlanan, işveren sponsorluğunda tanımlanmış katkı paylı bir emeklilik hesabıdır.