Fidelity Yöneticisi Timmer: Bitcoin’in Yeni Rekor İçin Tek İhtiyacı Var

Geçtiğimiz hafta ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin ardından düşüş yaşayan Bitcoin, bu hafta gelen enflasyon rakamları ve Fed kararının ardından yükselmesine rağmen 70 bin dolar seviyesini aşamadı. Yatırımcılar, yükseliş trendinin bitip bitmediğini sorgularken, Fidelity yöneticisi Jurrien Timmer, yeni zirvelerin ancak Bitcoin ağının büyümesiyle gelebileceğini belirtti.

Fidelity’nin küresel makro yöneticisi Timmer, X hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmelerde, Bitcoin’deki ağ büyümesinin son aylarda yavaşladığına dikkat çekti. Timmer, "Son aylarda Bitcoin ağının büyümesi yavaşladı. Ancak fiyatın arttığını ve yüksek kaldığını görüyoruz. Bitcoin’in yeni rekorlara ulaşamamasının arkasında bu fiyat-benimsenme uyuşmazlığı olabilir. Bitcoin fiyatı, büyüme eğrisi etrafında bir sarkaç gibi sallanıyor ve sallanmaya devam edecek. Rekorlar için ağın yeniden büyümesi gerekiyor. Bu nasıl olacak? Belki de mali baskınlık tezinin bir sonraki aşamasının gelmesiyle..." dedi.

Timmer’ın bahsettiği mali baskınlık tezi, ülkelerin mali politikaları ile para politikalarının uyuşmamasına dayanıyor. Bu durum, merkez bankalarının para politikalarının zaman zaman etkisiz kalmasıyla sonuçlanıyor. Timmer, ABD’nin artan borcu ve düşen GSYİH oranının, insanların Bitcoin gibi varlıklara yönelmesine neden olabileceğini ve bu durumun Bitcoin ağının yeniden büyümesine hız kazandırabileceğini belirtti. Ayrıca Timmer, Bitcoin’in altından çok daha üstün bir varlık olduğunu da tweetlerinde dile getirdi.