Finans Devi JPMorgan, Blokzincir Tabanlı Bir Ödeme Sistemi Geliştiriyor

JPMorgan'ın, kurumsal müşteriler için bankalar arasında ödeme yapılmasına olanak tanıyan yeni bir mevduat token’ını çalıştıracak altyapıyı geliştirdiği bildiriliyor. Bloomberg'ün haberine göre merkezi New York'ta bulunan Amerikan yatırım bankası JPMorgan, sınır ötesi işlemler için yeni bir blokzincir tabanlı çözümle kripto para ekosistemine bir adım daha atıyor. Ancak söz konusu sistem, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki düzenleyicilerden onay almadıkça kullanılamayacak.

JPMorgan'ın, ödemeleri hızlandırmak için ilk olarak kurumsal müşteriler için başlatılacak olan yeni mevduat token’ını çalıştırmak için altyapının büyük bir kısmını geliştirdiği bildirildi. Yeni mevduat token’ının ayrıca diğer bankalara işlem yapılmasına da izin vereceği ve tokenlaştırılmış menkul kıymet alım satımları dahil olmak üzere bir blokzincirinde farklı yerleşim biçimleri için de uygun olduğu belirtiliyor.

Bir JPMorgan sözcüsü konuya ilişkin Bloomberg'e yaptığı açıklamada özetle şunları kaydetti:

 "Mevduat token’ları pek çok potansiyel fayda sağlıyor; ancak düzenleyicilerin herhangi bir yeni ürün geliştirilmeden ve kullanılmadan önce düşünceli ve özenli olmak isteyeceklerini de takdir ediyoruz. Bu iştahın gelişmesi durumunda, blokzincir altyapımız mevduat token’larının nispeten hızlı bir şekilde piyasaya sürülmesini destekleyebilecektir."