Finder'ın Bitcoin Tahmin Anketi, Katılımcıların İlerleyen Zamanlarda BTC Fiyatının Altı Haneli Olacağına İnandığını Gösteriyor

83 ülkede faaliyet gösteren karşılaştırma sitesi finder.com, geçtiğimiz günlerde 2021 için üç aylık Bitcoin fiyat tahmin raporunu yayınladı. Rapora göre panelistler, Bitcoin'in gelecekteki değeri konusunda oldukça iyimser. Finder’ın 35 fintech uzmanından oluşan paneli, Bitcoin'in bu yıl 100 bin doları geçmeye hazır olduğuna inanıyor.

Bitcoin’in, 2021'de muhteşem bir yükseliş ve ilgi görmesiyle birlikte Finder, 35 panelistten bu yıl Bitcoin fiyatının ne kadar yükseğe çıkacağı ve boğa koşusunun ne zaman bitebileceği konusunda uzman görüşlerini sordu. Finder, YAP Global'in Kurucusu ve CEO'su Samantha Yap, Cypherpunk Holdings Inc'in CEO'su Tony Guoga, Consensys'in baş ekonomisti Lex Sokolin, Blockparty CEO'su Vladislav Ginzburg ve daha birçok kripto yöneticisi ile konuştu. 35 panelistin neredeyse yarısı (%48,48) “Şimdi BTC satın almanın tam zamanı” dedi. Katılımcıların %39,39'u ise yatırımcıların, Bitcoin’i elinde tutması gerektiğini belirtti.

Üç ayda bir düzenlenen bu panelde, Morpher CEO'su Martin Fröhler ve Cake Pte Ltd CEO'su ve yöneticisi Julian Hosp, Finder'ın anketine en yüksek BTC fiyat tahminlerini verdiler. Yöneticiler sırasıyla, Bitcoin (BTC) fiyatının 250.000 dolar ve 200.000 dolara kadar çıkabileceğini belirttiler. Devamında Fröhler, kendi tahminini paylaştıktan sonra, şu şekilde bir yorumda bulundu:

“Bitcoin, uzun vadeli bir değer deposudur ve bu rolde kademeli olarak altının ve tahvillerin yerini alacaktır.”

Bitbull Capital COO'su Sarah Bergstrand ise, bir gün Bitcoin birim fiyatının bir milyon dolar olarak fiyatlandırılacağını söyledi. Üç yüksek tahminin ardından, Origin Protocol kurucu ortağı Josh Fraser, ortalamanın üzerinde bir yıl sonu tahmini olan 150.000 doları seçti. Fraser, her şeyin arz ve talebe bağlı olduğunu söyledi ve “talebin ancak arz azalırken artmaya devam edeceğini” vurguladı.

Bitcoin (BTC) son altı ayda inanılmaz bir yükseliş göstermiş olsa da, ankete katılan kişilerin yaklaşık %51,52’si BTC’nin hala “gerçek değerinin altında” olduğunu söylüyor.

fair.jpg

Son olarak raporda, kurumsal yatırımcıların şu anda piyasanın en küçük parçasına (%25,07) sahip olduğunu, önünde perakende yatırımcıların (% 28,23) ve balinaların (% 46,70) olduğunu gösteriyor.