Fiyatı 60.000 Dolarken Bitcoin’in Piyasa Değeri, Fiziki Altının Piyasa Değerinin %10’una Denk Geliyor

13 Mart Cumartesi günü Bitcoin’in fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 61.700 dolara kadar çıktı. Ardından, Bitcoin'in piyasa değeri kabaca 1.15 trilyon dolar oldu. Bu yükselişin ardından halka açık verilere göre, piyasa değeri ile en yüksek üç küresel bankacılık devini geçen Bitcoin, piyasa değerleri toplamı 1.08 trilyon olan JPMorgan Chase, Bank of America ve Industrial and Commercial Bank of China’yı geride bıraktı. An itibariyle Bitcoin’in piyasa değeri 1.05 trilyon dolar.

Piyasa değeri verilerini analiz eden Econometrics, 13 Mart Cumartesi günü itibariyle Bitcoin'in yatırım araçlarında tutulan altının %45'ine ve bir bütün olarak fiziksel altın piyasasının %10'una eşit olduğunu açıkladı. Altını tamamen gölgede bırakmak için Bitcoin’in, 590.000 dolardan işlem görmesi gerektiğini de yayınladığı bir paylaşımda belirtti:

EwXjwosVEAoXzCa.jpg

Kaynak: Econometrics

“BTC’nin piyasa değeri, fiyatı 60.000 dolar olduğunda; Piyasa değeri bakımından sırasıyla Google'ın %81'ine, Apple’ın % 55'ine, yatırım araçlarında tutulan altının %45'ine ve fiziki altın piyasasının %10'una denk geliyor.”