Flow (FLOW) Neden Düştü? -12.06.2023

Flow, Dapper Labs tarafından yeni nesil oyunlara, uygulamalara ve dijital varlıklara güç sağlamak için tasarlanmış merkezi olmayan, yüksek hızlı, geliştirici dostu bir blokzincirdir. Flow'un çok rollü mimarisi, parçalama olmadan ölçeklendirme için tasarlandı.

Flow uygulamaları, kullanıcıların verilerini kendi kontrollerinde tutmalarına olanak tanır. Çok rollü mimari, oyun oyuncularından iş liderlerine kadar milyarlarca insana, parçalama veya merkeziyetsizlik konsensüsünü azaltmadan hizmet vermek üzere tasarlanmıştır. Flow'un akıllı sözleşmeleri Cadence adı verilen en kolay ve daha güvenli programlama dilinde yazılmıştır. Tüketici katılımı, güvenli ödemeler ve uygun yardım ile tasarlanmıştır. ACID işlemleri kullanıcı deneyimini geliştirerek Flow ekosistemini diğer kripto ve blokzinciri endüstri liderleri arasında benzersiz kılar. Flow, özellikle maliyet açısından NFT'ler için de en iyi blokzincirlerinden biri haline geldi. FLOW token’ı piyasaya sürüldükten sonra büyük bir değer artışı yaşamış, tarihler 5 Nisan 2021’i gösterdiğinde 46.16 USD ile tüm zamanların en yüksek fiyatına ulaşmıştı.

FLOW’da son 7 günde yaklaşık %23, son 24 saatte ise %2.08’lik düşüş gerçekleşti. SEC, Binance ve Coinbase’e açtığı davalarda birçok altcoin’i kayıtsız menkul kıymetler olarak nitelendirdi. Bu durum menkul kıymet olarak nitelendirilen altcoinlerde düşüşe yol açtı. Bunlardan bir tanesi FLOW oldu. SEC, Coinbase'e karşı açtığı davada, "FLOW'un Flow blokzinciri ile etkileşime girmesi gerektiği göz önüne alındığında, Dapper Labs'in ve Flow geliştirme ekibinin Flow blokzincir ağını geliştirme çabalarının bir sonucu olarak FLOW token’ına olan talep ve değeri artacaktır" iddiasında bulundu. SEC ayrıca Coinbase'in girişim kolu Coinbase Ventures'ın Dapper Labs için erken bir bağış toplama turuna katıldığını iddia ediyor. Nitekim FLOW hafta sonu boyunca tüm zamanların en düşük seviyelerine geriledi.