Flow Neden Yükseldi? -30.09.2022

Flow, Dapper Labs tarafından yeni nesil oyunlara, uygulamalara ve dijital varlıklara güç sağlamak için tasarlanmış merkezi olmayan, yüksek hızlı, geliştirici dostu bir blokzincirdir. Flow'un çok rollü mimarisi, parçalama olmadan ölçeklendirme için tasarlandı.

Flow uygulamaları, kullanıcıların verilerini kendi kontrollerinde tutmalarına olanak tanır. Çok rollü mimari, oyun oyuncularından iş liderlerine kadar milyarlarca insana, parçalama veya merkeziyetsizlik konsensüsünü azaltmadan hizmet vermek üzere tasarlanmıştır. Flow'un akıllı sözleşmeleri Cadence adı verilen en kolay ve daha güvenli programlama dilinde yazılmıştır. Tüketici katılımı, güvenli ödemeler ve uygun yardım ile tasarlanmıştır. ACID işlemleri kullanıcı deneyimini geliştirerek Flow ekosistemini diğer kripto ve blokzinciri endüstri liderleri arasında benzersiz kılar. Flow, özellikle maliyet açısından NFT'ler için de en iyi blokzincirlerinden biri haline geldi.

FLOW tokenı piyasaya sürüldükten sonra büyük bir değer artışı yaşamış, tarihler 5 Nisan 2021’i gösterdiğinde 46.16 USD ile tüm zamanların en yüksek fiyatına ulaşmıştı.

Meta Newsroom resmi Twitter hesabından Ağustos 2002’nin ilk haftasında yapılan paylaşımda, Meta’nın 100'den fazla ülkede Instagram’da NFT çıkaracağını duyurmuştu. Bu duyurunun ardından Flow (FLOW) fiyatında büyük bir yükseliş görülmüştü. Zira Mayıs ayında bir Meta yetkilisi Ethereum, Polygon, Solana ağlarıyla birlikte Flow ağlarında da NFT entegrasyonun gerçekleşeceğini belirtmişti. Şöyle ki Instagram kullanıcıları, Flow blokzincirinde basılan NFT'ler için destek ekleyerek dijital cüzdanları bağlayabilecek ve doğrulanmış Flow NFT'lerini sergileyebilecek. Bu gelişmeyle birlikte Flow’ın fiyatı 3 USD’yi aşmıştı.

Sabit koinler hariç, piyasa değerine göre ilk 100 kripto varlıkla pozitif korelasyona sahip olan Flow son 24 saat içinde de %4.70 yükselerek yaklaşık 32 TL’den işlem görüyor. Facebook ve Instagram'ın ana şirketi olan Meta, dijital sanat girişimiyle ilgili bir önemli bir gelişme duyurdu. Şöyle ki her iki platformdaki tüm kullanıcılar 100 ülkede cüzdan bağlayabilecek ve NFT'leri paylaşabilecek. Nitekim Meta; Rainbow, MetaMask, gibi üçüncü taraf cüzdanlarla birlikte Ethereum, Polygon ve Flow'un blokzincirlerine destek ekledi. Flow ekosistemi için önemli olabilecek bu haberin yükselişe olumlu yönde etkisi olmuş olabilir.