Flux (FLUX) Nedir?-banner-imageKoin İncelemeleri

Flux (FLUX) Nedir?

Projenin Adı: Flux

Projenin Belirteci: FLUX

Projenin İnternet Sitesi: https://runonflux.io/

Projenin Twitter Adresi: https://twitter.com/RunOnFlux

Projenin İzahname Adresi: https://fluxwhitepaper.app.runonflux.io/


A. Flux (FLUX) Nedir?

Flux, Proof-of-Work (PoW) fikir birliği mekanizmasını kullanan Flux blokzincirinde merkeziyetsiz bir bulut bilgi işlem ağıdır. Flux ekosistemi içinde kullanıcılar, FLUX token ödüllerini madencilik yapmak, hesaplama kaynakları satın almak ve ağ ücretlerini ödemek için kullanmaktadır.


B. Flux (FLUX) Neler Sunmaktadır?

2018 yılında ZelCash adıyla başlatılan Web3 blokzincir projesi, merkeziyetsiz bir internet için temel altyapıyı ve araçları kolaylaştırmak amacıyla kuruldu. Mart 2021'de ZelCash, projenin yol haritasında önemli bir adım olarak Flux olarak yeniden markalaştı. Flux, ölçeklenebilir bir hizmet olarak blokzinciri (BaaS) ve bilgi işlem hizmetlerinden oluşan merkeziyetsiz bir Web3 ekosistemidir. Ek olarak, Flux ekosistemi "çevreden bağımsız geliştirme sistemleri" sunar ve merkezi bir uygulamayı Web3 internete sorunsuz bir şekilde geçirebilir. Flux ekosistemi, Flux blokzincirinden, yerel FLUX varlığından, FluxOS işletim ağından ve FluxNodes'tan oluşur. Ayrıca Flux, kendi çok varlıklı kripto cüzdanı ZelCore'u barındırır ve kendi merkeziyetsiz otonom organizasyonu (DAO), XDAO'yu yönetir.

Flux ekosistemi, geliştiricilerin merkeziyetsiz uygulamalar (dApp'ler) oluşturmasına olanak tanır. Ayrıca geliştiriciler, Flux labs hibe programı ile Flux üzerinde dApp'ler oluşturmak için başvurabilir ve finansman alabilir. Ayrıca geliştiriciler, dApp'leri dağıtmak için minimum geliştirme gereksinimleri sağlayan Flux araç setinden yararlanabilir. Açık kaynaklı, halka açık bir blokzincir olarak dünyanın her yerinden herkes Flux ağına katılabilir ve katkıda bulunabilir. Örneğin, kullanıcılar izinsiz dApp'lerle etkileşim kurmayı veya oluşturmayı seçebilir. Alternatif olarak, kullanıcılar node’lar veya madencilik aracılığıyla Flux ekosistemine katkıda bulunabilir.


C. Flux (FLUX) Teknolojisi

Merkeziyetsiz bir internetin temellerini oluşturan öncü bir Web3 projesi olarak Flux ekosistemi, FluxNode'lara ve yeni algoritmalar kullanan madencilere ev sahipliği yapıyor. Ek olarak, FluxOS, FluxNode'lar, madenciler tarafından yürütülen ve geliştiriciler için kullanımı kolay bir geliştirme oyun alanı sunan hesaplamalı bir ağdır. Ayrıca, Flux ağ cüzdanı ve çoklu hizmet platformu ZelCore, ekosistemin temel özelliklerinden biridir.

ZCash aracılığıyla bir Bitcoin çatalı olan Flux, Proof-of-Work (PoW) blok doğrulama yöntemine dayalı bir blokzincirdir. Flux özellikle yeşil enerjiyi savunur ve enerji tüketen PoW modeli için yenilikçi çözümler bulmuştur. İlk olarak, Flux, gerçek hayattaki sorunları eşzamanlı olarak çözmek için harcanan enerjiyi kanalize ederek mevcut PoW mekanizmasını optimize eden Proof-of-Useful-Work (PoUW) mekanizmasını kullanır. PoUW fikir birliği mekanizması giderek daha gelişmiş yapay zeka teknolojisiyle ciddi bir sorun olan derin sahtekarlıkların saptanmasına yardımcı olabilir ve genellikle ağır hesaplama gücü gerektiren araştırma süreçlerine yardımcı olabilir.

FluxOS

Flux ağının temelinde, geliştiricilerin merkeziyetsiz uygulamaları (dApp'ler) oluşturması için dağıtılmış zincirden bağımsız bir hesaplama sistemi olan FluxOS bulunur. Tamamen açık kaynaklı bir protokol olarak FluxOS, geliştiricilere dApp'lerinin her zaman canlı ve çalışır durumda olacağı konusunda güvence verir. Bunun nedeni, her biri bir uygulamanın bir kopyasını tutan küresel bir FluxNode ağının, ağa ve uygulamalara güç sağlamaktan sorumlu olmasıdır. Bu sebeple, bir veya daha fazla node herhangi bir nedenle çevrim dışı olursa, dApp'lerdeki etkinlik ve işlemler etkilenmeyecektir.

FluxOS, geliştiricilerin "FluxOS üzerindeki herhangi bir zincirdeki herhangi bir uygulamayı çalıştırmasına" olanak tanıyan birden fazla blokzincirle birlikte çalışabilir. Ayrıca, uygulamaları dağıtmak için "dockerizing" kullanan geliştiricilerin herhangi bir yeni programlama dili öğrenmesine gerek yoktur. Dockerizing, uygulamaları tüm gerekli işlevlerle tek bir paket olarak gönderen açık kaynaklı bir araçtır. Ayrıca geliştiriciler, merkezileştirilmiş uygulamaları merkeziyetsiz Web3 internete sorunsuz bir şekilde geçirmek için docker'layabilir. Geliştiriciler, FluxOS kullanarak bir API (uygulama programlama arayüzü) ve UI (kullanıcı arayüzü) aracılığıyla küresel merkeziyetsiz uygulamaları (dApp'ler) tasarlayabilir, dağıtabilir ve yönetebilir.

XDAO

Flux ağının gerçek anlamda merkeziyetsiz bir interneti mümkün kılan projenin yönetişimi, Flux yönetişimi (XDAO) merkeziyetsiz otonom organizasyonun (DAO) üyelerine aittir. XDAO'nun bir katılımcısı olmak için üyelerin belirli miktarda FLUX tokenine sahip olmaları gerekir. Kullanıcılar, ana "runonflux.io" web sitesi aracılığıyla Flux yönetişimi XDAO'ya erişebilir. Burada kullanıcılar, Flux ağına yönelik tüm açık, başarılı ve reddedilmiş güncelleme tekliflerini görüntüleyebilir. Başvuru tarihi, bitiş tarihi, gerekli oy sayısı ve oy sonuçlarının dökümü gibi bilgiler kamuya açıktır.


D. Flux (FLUX) Ekip ve Şirketi

Flux'un üç kurucu ortağı vardır. Daniel Keller, Flux'un kurucu ortağı ve baş strateji sorumlusudur. Tadeas Kmenta, projeyi başlangıcından bu yana geliştiren ikinci kurucu ortaktır, şu anda Flux ve FluxOS üzerinde geliştirilen yeni ve gelişmekte olan teknolojiye odaklanan inovasyon başkanı pozisyonunda çalışmaktadır. Flux'un üçüncü kurucu ortağı ve operasyon direktörü Parker Honeyman'dır.


E. Flux (FLUX) Dijital Varlık Ekonomisi

Flux ekosisteminin yerel tokeni, Flux blokzincirinde ve diğer birçok önde gelen zincirde bulunan "FLUX" dur. Çok amaçlı bir varlık olarak FLUX, FluxNode'ların teşvik edilmesinden ve teminatlandırılmasından sorumludur. Ek olarak FLUX, Flux ağındaki işlemler için değişim birimidir. FLUX’ın maksimum arzı 440,000,000 adet olarak sınırlandırılmıştır. 17 Ocak 2023 itibarıyla FLUX maksimum arzının %65’i dolaşımdadır.


F. Flux (FLUX) Değerlendirmesi

Flux, ölçeklenebilir, merkeziyetsiz bir bulut altyapısı sağlayabilen ender projeler arasındadır. Platformlar arası uyumluluk ve ölçeklenebilir bilgi işlem gücü kiralama gibi özellikler sunan Flux, blokzincir dünyasındaki potansiyel vadeden projelerden biridir. Flux ekosistemi, hesaplamalı FluxOS ağını etkinleştiren Flux blokzincirini ve FluxNode'ları içerir. Ayrıca Flux ağı, geliştiricilerin merkezi olmayan uygulamaları (dApp'ler) tasarlaması, oluşturması ve yönetmesi için kullanımı kolay Flux araç setleri ve basit entegrasyonlar içeren bir geliştirme alanı sunar. Proje, merkeziyetsiz bir interneti kolaylaştırmak için gerekli araçları ve altyapıyı oluşturmak için topluluk merkezli bir yaklaşım kullanıyor.