Flux Neden Düştü?- 19.10.2022

Flux projesi, Ethereum blokzincirinde faaliyet gösteren ölçeklenebilir, merkeziyetsiz bulut altyapısının yeni nesil projelerinden biridir. Flux, kullanıcıların kendi benzersiz blok zinciri ürünlerini yaratmalarına, stratejik ortakların işlem gücünden yararlanmalarına ve bağımsız blokzincir geliştiricilerinin fikirlerini piyasaya sürmelerine olanak tanır. Nitekim Flux ekosistemi, birlikte çalışabilir, merkezi olmayan, AWS benzeri bir geliştirme ortamı sunan, tamamen işlevsel bir merkezi olmayan bilgi işlem hizmetleri ve hizmet olarak blokzincir çözümleri sunmaktadır diyebiliriz.

Flux madenciliği, blokzincir teknolojisindeki fikir birliği algoritmasını çözmek için bir grafik işleme biriminden (GPU) gelen hesaplama gücünün kullanıldığı bir iş ispatı - Proof of Work (PoW) protokolü kullanılmaktadır.

Flux, büyüyen blokzinciri ve kripto para sektörlerindeki erken aşama start-up'ları vurgulayan, blokzincir ve teknoloji tabanlı girişimler için bir Flux Technologies geliştirme ve hızlandırma programı olan FluxLabs'a da sahiptir. FluxLabs, blokzincir ekosistemine değerli ve pratik teknolojiler katan girişimlere odaklanmaktadır. Bu nedenle, FluxLabs programına kabul edilen tüm fikirler tamamen çalışır durumda olmalı ve incelenebilir bir iş planına sahip olmalıdır.

Bugün kripto para piyasanın geneli aşağı yönlü hareket ederken bazı projelerin bu düşüşten daha fazla etkilendiği görünüyor. Bunlardan biri de Flux oldu. Son bir haftada yaklaşık %3 düşüş görülen Flux, son 24 saatte de pozitif bir tablo çizmiyor. Zira Flux son 24 saatte %6.62 düşüşle yaklaşık 13.5 TL’den işlem görüyor.

Flux’un GetBlok.io'da Smartpool'unun test sürümünü başlatarak bu ortaklığı bir sonraki aşamaya taşımasının, resmi web sitesine eklediği wigetle birlikte global bir kripto varlık platformunda işlem yapılmasını sağlanmasının, çifte ödüllü snapshot gibi duyuruların şu an için fiyatlarına pozitif bir etkisinin olmadığını görüyoruz.