Fransa Merkez Bankası ve İsviçre Ulusal Bankası, CBDC Projesi Jura’nın Testlerini Başarıyla Tamamladığını Duyurdu

Fransa Merkez Bankası ve İsviçre Ulusal Bankası, dijital euro ve İsviçre frangı cinsinden sınır ötesi ödemelerin testini başarıyla tamamladığını duyurdu. Jura projesi, Fransa Merkez Bankası tarafından başlatıldı ve uluslararası ödemeleri merkez bankası dijital para biriminde (CBDC) test etmek için bir dizi deneysel süreçlerden geçti. Jura Projesi, Fransa Merkez Bankası (BDF), İsviçre İnovasyon Merkezi (BISIH), İsviçre Ulusal Bankası (SNB), Accenture of Credit Suisse, Natixis, R3, SIX Digital arasındaki bir ortaklıktır.

Fransa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Sylvie Goulard şunları söyledi:

"Banque de France tarafından 2020'de başlatılan CBDC deney programı Jura'nın büyük başarı elde etmesiyle tamamlandı. Jura, CBDC'nin uluslararası işlemlerin önemli bir yönü olan çapraz para birimi ve sınır ötesi ödemeleri nasıl optimize edebileceğini gösteriyor.”

Jura projesi başarılı olsa da her iki merkez bankası da CBDC'lerin pratikte kullanılabilmesini sağlamak için bir dizi bankacılık kuralı ve izlecesi ile beklenmedik durum prosedürlerinin formüle edilmesi gerektiği konusunda hemfikir.