Fransa Ulusal Meclisi’nde Kripto Para Şirketlerine Yönelik Düzenleme Tartışılacak

Fransız yetkililerin haftalardır ülkede daha sıkı bir kripto para düzenlemesi çağrısında bulunması sonuç verdi. Fransa Ulusal Meclisi’nde, kripto para şirketlerine yönelik yeni bir düzenleyici sistem oylamaya sunulacak. Fransız Ulusal Meclisi, kripto para şirketlerinin önümüzdeki yıl sıkı bir lisanslama rejimine uymaları gerekip gerekmeyeceğini tartışacak.

Mevcut durumda Fransa'da kripto para hizmetleri sunan şirketler lisans almak yerine mali düzenleyici kurum olan Finansal Piyasalar Kurumu'na (AMF) kaydolmayı tercih ediyor. Halihazırda 60 şirket listede yer alıyor.

Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, 5 Ocak'ta Paris'te yaptığı bir konuşmada, kripto para piyasasındaki çalkantının, kripto para şirketleri için "mümkün olan en kısa sürede" zorunlu bir lisanslama planına geçilmesi gerektiğini kanıtladığını söylemişti. Francois Villeroy de Galhau, Fransa'nın yerel dijital varlık hizmet sağlayıcıları (DASP'ler) için zorunlu lisanslamayı yürürlüğe koymak için yaklaşmakta olan Avrupa Birliği kripto para yasalarını beklememeleri gerektiğini ifade etmişti.

AMF, özellikle de zorunlu lisanslamayı hızlandıran daha katı değişikliklerin Ulusal Meclis'ten geçmesi halinde, kripto para denetiminin akışını üstlenmek için yeterli kaynaktan yoksun olmasından endişe duyuyor. Bir AMF sözcüsü yaptığı konuşmada hızlandırılmış lisanslama olasılığına atıfta bulunarak, "AMF tarafından bu dosyaların sürecine tahsis edilen kaynaklar sürekli artıyor ve AMF bu görevi yerine getirmek için gerekli kaynakları seferber etmeye devam edecek" ifadelerini kullandı.