FTX’in İflası BAE’deki Kripto Para Ekosistemini Nasıl Etkiler?

FTX'in iflasının Birleşik Arap Emirlikleri’nin küresel bir kripto para merkezi olma vizyonunu değiştirip değiştirmeyeceği merak konusu oldu.

KARM Legal Consultants'ın Kurucusu ve CEO'su Kokila Alagh, FTX'in çöküşünün Dubai'nin lisanslama sürecinde projeler onaylanmadan önce daha fazla inceleme ve özen gösterilmesine yol açacağına inandığını belirterek "FTX'in fonları kötüye kullanması ya da sınırlı açıklama yapması nedeniyle lisans makamlarının artık teknolojiyi derinlemesine incelemesi gerekiyor. Sadece mali belgelerin sunulması yeterli olmayacaktır, bu platformların sürekli ve gerçek zamanlı olarak izlenmesi ileriye dönük yollardan biri olabilir." İfadelerini kullandı.

Keystone Law Middle East'in ortaklarından olan Irina Heaver da daha sıkı düzenlemelerin yolda olduğuna inanıyor. Heaver, Cointelegraph'a verdiği demeçte, kurucuların yetkililerin yanı sıra kullanıcılar ve yatırımcıların daha fazla incelemesine hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi.

FTX borsası, yerel olarak faaliyet göstermeyi amaçlayan dijital varlık hizmet sağlayıcılarını denetleyen bir düzenleyici olan Dubai Sanal Varlık Düzenleme Kurumu'ndan (VARA) onay alan ilk borsalardan biri olmuştu.