FullCharger Token (FCTR) Nedir?-banner-imageKoin İncelemeleri

FullCharger Token (FCTR) Nedir?

Projenin Adı: FullCharger Token

Projenin Belirteci: FCTR

Projenin İnternet Sitesi: https://www.bitexen.com/ieo/FCTR

Projenin İzahname Adresi: https://slashnow.gitbook.io/full-charger-token/token-ekonomisi/token-yoenetimi

Projenin Çıkış Tarihi: 2022

FullCharger Token (FCTR) Nedir?

FullCharger, hem Şarj Ağı İşletmecisi hem de Uzman Proje Yüklenicisi olarak faaliyet gösteren öncü bir e-mobilite şirketidir. 2007 yılından itibaren elektrikli araç şarj altyapıları konusunda faaliyet gösteren FullCharger, Amsterdam, Atina, Paris, Sofya, Bükreş, İstanbul gibi birçok Avrupa başkentinde ‘ilk’ şarj istasyonlarını kurmak ile birlikte dünya üzerinde birçok ülkede faaliyet göstermektedir.

Türkiye'nin ilk şarj operatörü olan FullCharger, ilk şarj ünitesini de kuran şirkettir. FullCharger, Başbakanlık ofisi ve konutu başta olmak üzere devlet kurumları, büyükşehir belediyeleri ve otomotiv firmaları ile çalışmalar yapmaktadır. Türkiye’de elektrikli şarj altyapıları sektörünün kurucusu olan FullCharger, sektörün öncüsü olarak Nisan 2022’de yayınlanan Elektrikli Araç Şarj Hizmeti Yönetmeliği kapsamında ilk lisans başvurusunu yapmış ve EPDK tarafından Mayıs 2022’de ilk kez verilen Şarj Ağı İşletmecisi lisansını almıştır.

Sektörün kurucusu olarak 2010 yılından bu yana gelen tecrübeleriyle Türkiye’nin çeşitli bölgelerine 10 yıl içinde 70 bin şarj istasyonu kurmayı hedeflemektedir. FullCharger’ın vizyonu; bütüncül bakış içinde erişilebilir, uygun, tekno-akıllı,çevreci-temiz çözümler öneren küresel çoklu-operatörlük ve çoklu-uygulamacılıktır. FullCharger’ın misyonu; verimli bir ekosistem yaratarak, entegre olarak hareket eden, ilk, adanmış pazar yapıcısı ve öncüsü olmaktır.

FullCharger Token (FCTR) Neler Sunmaktadır?

MoobiApp, elektrikli araçlar ile şarj istasyonları arasında bir köprü görevi görmektedir. MoobiApp'in geniş şarj istasyonu ağı ile en yakındaki şarj istasyonunu bularak, elektrikli araçları şarj etme imkanı sağlar.

MoobiApp sunduğu imkanlar:

Şarj İstasyonu Görüntüleme: Yakındaki şarj istasyonları görüntülenebilir ve uygunlukları kontrol edebilir. QR Kod ile Şarj Başlatma: Şarj istasyonunda QR kod okutularak araçlar kolayca şarj edilebilir. Ödeme Kolaylığı: Uygulama üzerinden kredi kartı ile kolayca ödeme yapılabilir. Şarj geçmişi görünümü: Elektrikli araçların şarj geçmişi toplu olarak görüntülenebilir.

FCTR Token yönetimi esnasında kullanılacak satın alma, kilitleme, yakma ve airdrop mekanizmalarının farklı kombinasyonlardaki kullanımına göre aşağıdaki faydalar FCTR Token ekonomisine dahildir.

Mobil uygulama üzerinden anlaşmalı yakın otoparkı bulma, rezervasyon ve indirim şansı. Vale servislerinde yeniden kayıt olmaksızın ödeme yapma şansı. Araç kiralama şirketlerinde avantajlı fiyatlara erişme şansı. En yakındaki araç paylaşım şirketi araçlarına uygun fiyata erişim fırsatı. Oto yıkama servislerine indirim paketi edinme şansı. Güvenli teknik servislerde garantili bakım ve tamir hizmeti şansı. Orjinal yedek parçaları ekonomik şekilde satın alma fırsatı. ‘Melek Araç’ ile yolda ve yerinde şarj ve yaygın yol yardım kolaylığı yakalama şansı. Kısa süreli ve güzergaha dayalı kasko poliçesi edinme şansı. Öncelikli ve indirimli ekspertiz ve değerleme şansı.

FullCharger Token (FCTR) Teknolojisi

Kripto varlıklar içerisinde tokenler farklı bir blokzincir ağı üzerinde kayıt altına alınan işlem kayıtlarından oluşmaktadır ve bu işlemlerin her biri bir dijital varlık hükmündedir. Utility token sınıfı ihtiyaç duydukları fonksiyonlara göre farklı blokzincir ağlarından biri üzerinde yaratılabilir.

BEP-20 standardı, BNB Smart Chain ağında token oluşturmak için belirlenen spesifik bir kural dizinini ve koşulları içermektedir.

BEP-20, bir kripto varlık sahibine, teknolojisinin sağladığı tüm imkanları sunar. Bunların arasında maliyet verimliliği, kolay yaratılması ve kodlanması, zaman verimliliği, kolay kullanımı, akıllı kontratlar ile sağladığı güvenlik, cüzdanlarda saklanabilmesi ve otonom işlem onayları vardır.

FullCharger Token BEP-20'nin sağladığı tüm bu faydaları ziyaretçilerine sunarak azami bir fayda ve şeffaflık garanti etmektedir.

Neden BNB Smart Chain (BEP-20)?

BEP-20, en yaygın Ethereum token standardı olan ERC-20'yi genişleten BNB Chain'de bir token standardıdır.

Çift zincir mimarisi ile her iki zincir de birbirine tamamlayan BNB Chain, ultra hızlı işlemler için optimize edilmiş orijinal zinciri tıkamadan tüm uygulamalara hitap eder.

BEP-20, köklü ve aktif bir topluluğa sahiptir.

BEP-20 ağ olarak kendini ispatlamış ve olgun bir blokzincir ağıdır. Dolayısıyla olası riskler öngörülebilmektedir.

FullCharger Token (FCTR) Dijital Varlık Ekonomisi

Dolaşımdaki arzı maksimum 5.100.000 adet bir kripto varlık olarak rezerv tokenlerden satış ancak dolaşımdaki arz bu rakamın altına düşmesi durumunda yapılacaktır. FCTR token sunulan faydalara erişim için kullanılırken, işlem ücretlerini azaltmak için de yakım ve kilitleme fonksiyonları kullanılır.

FullCharger Token tarafından sunulan faydalara erişim için kullanılırken, işlem ücretlerini azaltmak için de yakım ve kilitleme fonksiyonları kullanılır. Bu fonksiyonlar sayesinde dolaşımdaki arz azaltılacak ancak bu durumda yeni token arzı yapılacaktır.

Full Charger Token (FCTR), kullanımının artması ile birlikte token üretiminin sağlandığı ve maksimum arzın 5.100.000 adet FCTR Token değerini aşmayacak şekilde planlandığı bir token ekonomisine sahiptir. Bu kapsamda kullanımlar ile birlikte yakımlar gerçekleştirilecektir. Geri alım ve yakımlar için aşağıdaki yöntemler izlenecektir. NFT Gelirlerinin %20’si kullanılarak FCTR Token satın alımı ve yakımı gerçekleştirilecektir. Blokzincir teknolojisi kullanılarak ilk kez 2015 yılında ortaya çıkarılan bu token ya da varlıklar şahsına münhasır özelliklere sahip olmakla birlikte, birbiri yerine geçmeyen özel eserlerdir. Her bir NFT, kendine has bir değere sahip olması sebebiyle bir başka NFT ile eşlenemez, yerine geçemez ve değişemez şekilde tasarlanmıştır. Bu NFT’ler farklı nadirlik kategorilerine ayrılabilmekte ve koleksiyon şeklinde çıkarılabilmektedir.