Futbol NFT Platformu Sorare, Series A'da 50 Milyon Dolar Topladı

Futbol NFT’leri oluşturulan ve bunların alım satımının gerçekleştiği pazar olan Sorare, Serie A'da 50 milyon dolar topladı. Sorare CEO'su Nicolas Julia, The Block'a Benchmark'ın genel ortağı Peter Fenton'un da Sorare'nin yönetim kuruluna katıldığını söyledi.

Diğer yatırımcılar arasında girişim şirketi Accel, Reddit kurucu ortağı Alexis Ohanian ve Barcelona futbol takımı yıldızlarından Antoine Griezmann yer alıyor.

Julia, The Block'a verdiği demeçte, sermayeyle Sorare'nin mevcut takım sayısını artırmayı, dünyanın en iyi 20 futbol ligini kendi platformuna taşımayı, pazarlama çalışmalarına başlamayı ve yıl sonuna kadar bir mobil uygulama başlatmayı planladığını söyledi.

Ethereum destekli Sorare, geçen ay 4,2 milyon dolarlık dijital futbol kartı ticareti yapan, bugün piyasadaki en iyi NFT platformlarından biridir. Sorare, zaten karlı olduğunu ve son üç ayda aylık bazda %52'lik bir satış hacmi artışı yaşadığını söylüyor. Firma, Real Madrid ve Juventus da dahil olmak üzere 120'den fazla futbol kulübünün Sorare'de dijital kartlarını piyasaya sürdüğünü söyledi.

Accel'in ortağı Andrei Brasoveanu, "Sorare, dünyanın dört bir yanındaki hayranların sporla etkileşimde bulunma ve spordan keyif alma biçiminde devrim yaratıyor" dedi.

Sorare'nin Ethereum'un yüksek gaz ücretleri nedeniyle başka herhangi bir blokzinciri araştırıp araştırmadığı sorulduğunda Julia, firmanın ölçeklendirme çözümleri araştırdığını söyledi. Julia, "Bununla ilgili henüz araştırma yapmamız gerekiyor, ancak şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz" dedi. The Block'un daha önce bildirdiği gibi, ZK-Rollups ve Optimistic Rollups iki popüler Ethereum ölçeklendirme çözümüdür. Julia, Sorare'nin daha çok ZK-Rollups’a baktığını söyledi.