GALA Neden Düştü? -18.05.2023

Gala Games, 2020 yılında Eric Schiermeyer tarafından kurulan blokzincir tabanlı oyunlar ve NFT üzerinden temellendirilen bir ekosistemdir. Bu sistem üzerinde katılımcılar, oyun oynayarak token üretimi yapabilir ve play-to-earn (kazanmak için oyna) kapsamında token kazanabilirler. Ethereum tabanlı bir proje olan GALA, blokzincir teknolojisi yardımıyla oyunların ve oyun içi varlıkların kontrolünü kullanıcılara vererek yaratıcı düşüncenin yeniden sektöre hakim olmasını sağlamayı hedeflemektedir. Oyuncular, NFT sahibi olabilir ve Gala Games ekosistemindeki oyunların yönetiminde söz hakkı edinebilir.

GALA token’ı, Ethereum (ETH) ve Binance Smart Chain (BSC) blokzinciri üzerinde çalışır. Gala ağı Founder's Nodes adı verilen kendi doğrulayıcı kümesi tarafından güvence altına alınır. Oyun içi işlemleri ve ağın güvenliğini sağlayan maksimum 50.000 Founder's Node mevcuttur.

GALA, son 24 saatte %7.50 düşüşle birlikte 0.657 TL’den işlem görüyor. Gala Games bu hafta yaptığı açıklamada, V2 token airdrop'unu tamamladıktan sonra olası bir "dump and exit" senaryosuyla ilgili endişeleri azaltmak için rezervlerinden yaklaşık 21 milyar GALA token’ının yakımını duyurdu. CoinGecko verilerine göre, yaklaşık 637 milyon USD değerinde token yakımı gerçekleşti. Gala, yakım konusundaki yaklaşımını detaylandırdı, 2023 Vizyon Belgesi’nin bir parçası olarak 2 milyar GALA token’ı yakmayı planladıklarını belirtti. Token yakımı gelişmesiyle birlikte GALA’da son 7 günde yaklaşık %8 yükseliş görünmüştü. Bugünkü düşüşü GALA’nın yükselişi akabindeki düzeltme hareketi olarak görebiliriz.