GALA Neden Yükseldi? -9.01.2023

Gala Games, 2020 yılında Eric Schiermeyer tarafından kurulan blokzincir tabanlı oyunlar ve NFT üzerinden temellendirilen bir ekosistemdir. Bu sistem üzerinde katılımcılar, oyun oynayarak token üretimi yapabilir ve play-to-earn (kazanmak için oyna) kapsamında token kazanabilirler. Ethereum tabanlı bir proje olan GALA, blokzincir teknolojisi yardımıyla oyunların ve oyun içi varlıkların kontrolünü kullanıcılara vererek yaratıcı düşüncenin yeniden sektöre hakim olmasını sağlamayı hedeflemektedir. Oyuncular, NFT sahibi olabilir ve Gala Games ekosistemindeki oyunların yönetiminde söz hakkı edinebilir.

GALA tokenı, Ethereum (ETH) ve Binance Smart Chain (BSC) blokzinciri üzerinde çalışır. Gala ağı Founder's Nodes adı verilen kendi doğrulayıcı kümesi tarafından güvence altına alınır. Oyun içi işlemleri ve ağın güvenliğini sağlayan maksimum 50.000 Founder's Node mevcuttur.

GALA son 24 saatte %56.73 yükselişiyle birlikte 0.707 TL’den işlem görüyor. GALA'nın bu yükselişine neden olabilecek birçok faktör görünüyor. 8 Ocak'ta Gala, film yıldızları Dwayne Johnson ve Mark Wahlberg ile Gala Film ve Gala Music'e yönelik bir ortaklık hakkında paylaşımda bulundu. GALA tokeni bu platformlarda gas olarak kullanılıyor. Hem Gala Film hem de Gala Music, filmlerin ve müziğin depolandığı merkezi olmayan ağa verdikleri destek için node operatörlerini ve token sahiplerini ödüllendirerek Web3 hizmetinden yararlanıyor. Benzer şekilde, Gala'nın yerleşik "Barbarian: Path of the Berserker" filminin yapımcısı Jason Brink de kısa bir süre önce firmanın mobil ortama büyük bir dönüş yapacağını duyurdu. Brink, bu aşamada yeni sürümlerle ilgili ayrıntıları açıklamadı, ancak bunun Gala projesi için ne anlama gelebileceğini belirtti. Tüm bunlar GALA’ya yukarı yönlü ivme kazandırmış olabilir.