Galatasaray Fan Token (GAL) Neden Düştü? - 20.05.2024

Galatasaray Fan Token (GAL), Galatasaray Spor Kulübü'nün Socios platformu ile birlikte hayata geçirdiği, taraftarlara özel faydalar sunan bir dijital varlıktır. 4 Şubat 2020 tarihinde piyasaya sürülen GAL, Chiliz Blok zinciri üzerinde üretilmiştir ve tüm işlemler bu ağ üzerinden gerçekleşmektedir.

Galatasaray Fan Token'in sağladığı çeşitli avantajlar mevcuttur. Kulüp taraftarları, anketler ve oylamalar aracılığıyla forma rengi ve transfer politikası gibi konularda söz sahibi olarak kulübün geleceğini etkileme imkanına sahip olurlar. Ayrıca, resmi ürünlerde indirimler ve özel ürünlere erişim hakkı elde ederek forma ve atkı gibi ürünleri avantajlı bir şekilde satın alabilirler. VIP deneyimlere erişim ile maç öncesi antrenmanları izleme, imzalı forma alma ve özel kutlamalara katılma gibi ayrıcalıklardan yararlanabilirler. Bunun yanı sıra, GAL token'ın değer kazanmasıyla birlikte yatırım yaparak gelir elde etme potansiyeline de sahip olabilirler.

Son 24 saatlik periyotta Galatasaray Fan Token (GAL) %13.37 düşüş gösterdi. Dün gerçekleşen Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde 1-0 mağlup olan GS, şampiyonluğa giden yolda mağlubiyet sebebi ile dün zaferi ilan edemedi. Yaşanan bu mağlubiyet GAL fiyatını olumsuz etkilemiş olabilir.