GAS Neden Düştü? -26.10.2022

NeoGas olarak da adlandırılan Gas, NEO ağında kullanılmaktadır. GAS, NEO ağını kontrol etmek üzere kullanılması amacıyla oluşturulmuştur. Neo, Ethereum'a benzer akıllı sözleşmeler ekosistemidir. Kullanıcıların dijital varlıkların depolanmasını ve değiştirilmesini otomatikleştirmesini sağlamasıyla bilinir. Önceleri AntShares olarak adlandırılan NEO ağı NEO ve GAS olmak üzere iki token sistemine sahiptir.

AntShares, Çin'de yaygın bir ün kazandıran ilk açık kaynaklı blokzincir projesiydi. GAS'in önemi kripto ekosisteminde "Çin Ethereum'u" olarak adlandırılan NEO'ya güç vermesi olarak açıklanır. NEO daha köklü akıllı sözleşme uygulamalarıyla rekabet edebilmek için gelişen 'akıllı ekonomi' hedefi doğrultusunda Çin yetkilileri ile gelişen teknoloji ve iş birliğinden yararlanır.

NEO stake etme yoluyla pasif bir GAS geliri elde etme hakkı verir. GAS ayrıca akıllı sözleşmelerin yürütülmesi gibi ağ kullanımı için ödeme yapmak üzere kullanılır.

Bugün kripto para piyasasının geneli yükseliş yönlü hareket ederken bazı projeler negatif ayrışarak aşağı yönlü bir hareket sergiliyor. Bu projelerden biri de GAS oldu.

GAS, son 24 saatteki %1.45 düşüşle birlikte 44 TL’den işlem görüyor. GAS’in tüm piyasalardaki işlem hacmi ise son 24 saat içinde %77 düşüşle birlikte yaklaşık 20 milyon USD olarak görünüyor. Lunar Crash’ın 24 Ekim verilerine göre GAS’in sosyal medya’daki etkileşimlerde 364. Sırada olduğunu görüyoruz.

Son 24 saatteki bu düşüşe neden olabilecek herhangi bir olumsuz haber akışı mevcut değil. GAS son 7 günde yaklaşık %10 artış göstermişti. Bu düşüşü neden olan faktörün GAS’in fiyatının geçtiğimiz haftadaki yükselmesinin akabinde gerçekleşen düzeltme hareketi olarak görebiliriz.