Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler (1-7 Şubat)

Elon Musk, Bitcoin'in Geleneksel Finans Uzmanları Tarafından Geniş Bir Kabul Görmenin Eşiğinde Olduğunu Söyledi

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, Bitcoin'in "iyi bir şey" olduğunu ve ana akımın dikkatini çekmeye hazır olduğunu söyledi. 31 Ocak Pazar gecesi Clubhouse sohbet oturumunda Musk, "Bence Bitcoin, geleneksel finans çalışanları tarafından geniş bir kabul görmenin eşiğinde" diyerek diğer kripto para birimleri hakkında güçlü bir fikrinin olmadığını da belirtti. Musk'ın yorumları, Twitter biyografisine Bitcoin ekledikten ve "Geriye dönüp bakıldığında kaçınılmazdı" yazdıktan üç gün sonra geldi. Ayrıca Musk, birçok arkadaşının onu geçmişte Bitcoin almak için ikna etmeye çalıştığını, ancak partiye geç kaldığını söyledi: "Birçok arkadaşım beni uzun süredir Bitcoin'e dahil olmam için ikna etmeye çalıştı. 2013'te biraz Bitcoin satın almam gerekiyordu.”

Visa CEO’su: Visa, Ödeme Ağına Kripto Parayı Ekleyebilir

Visa’nın 2021 mali yılı kazanç toplantısında Visa CEO’su Kelly, kripto ve bu alanda gördüğü fırsata değinmek için toplantı girişinde bu konu üzerinde durdu. Visa’nın 35 platform ve cüzdanla ortaklığı aracılığıyla sektördeki en büyük finansal hizmetler markası olma durumunu detaylandırdı: “Bu alanda, ekosisteme farklılaştırılmış değerleri katmanın yollarını görüyoruz. Küresel varlığımız, ortaklık yaklaşımımız ve güvenilir markamız aracılığıyla kripto para birimlerini ödemeler için daha güvenli, kullanışlı ve uygulanabilir hale getirmeye yardımcı olmak için benzersiz bir konumda olduğumuza inanıyoruz.”

XRP, Piyasa Değeri Bakımından 3.Sıraya Yükseldi

Geçtiğimiz birkaç ayda, ABD Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu (SEC) tarafından Ripple aleyhine açılan bir dava nedeniyle XRP fiyatı sert bir darbe almıştı. Fakat XRP, şubat ayının ilk gününe, fiyatının 0.60 doların üstüne çıkmasıyla başladı ve bir haftada neredeyse 2.5 kat değerlenerek Bitcoin ve Ethereum’dan sonra piyasa değeri bakımından 3.sıraya yükseldi.

Miami Belediye Başkanı, Bitcoin'i Amerika'nın En Büyük Şehirlerine Getirmek İstiyor

Miami'nin Belediye Başkanı Francis Suarez, yaptığı bir röportajda, teknoloji girişimcilerini Miami'ye getirmeye çalışırken kişiselleştirilmiş bir dokunuş eklemekle meşgul olduğunu dile getirdi. New York City'nin finansal unsurlarını ve San Francisco'nun teknolojik karakterini Güney Florida'da finans ve teknoloji vahasında birleştirmeye çalışan belediye başkanı, inovasyona farklı bir tutum ve politika görüşü getiriyor. Bu vizyonun etkilediği birçok alandan biri arasında ise yaptığı röportajda "önümüzdeki birkaç yılın en büyük hikayesi" olacağına inandığı Bitcoin var.

MicroStrategy, 10 Milyon Dolar Değerinde Bitcoin Satın Aldı

MicroStrategy, 2 Şubat Salı günü nakit olarak 10 milyon dolar değerinde 295 Bitcoin satın aldığını duyurdu. Bu, MicroStrategy'nin toplam Bitcoin varlıklarının yaklaşık 2.5 milyar dolar değerinde, yani 71.079 adet olduğu anlamına geliyor. MicroStrategy’nin, bu Bitcoinlere yaklaşık olarak toplamda 1.15 milyar dolar verdiği ve ortalama satın alma fiyatının Bitcoin başına yaklaşık 16.109 dolar olduğu gözüküyor. Şu anda, Bitcoin'in fiyatı yaklaşık 34.850 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Elon Musk’tan Bir DOGE Tweeti Daha!

Elon Musk’ın az önce yaptığı bir Twitter paylaşımı ile DOGE fiyatı yine yükselişe geçti. Twitter paylaşımında, sadece “Doge” yazarak uzaya fırlatılan bir roket resmi paylaşan Musk, tweetine cevap olarak “Emin misin?” diyerek atılan bir paylaşımın ardından “En eğlenceli sonuç en olası olandır.” dedi. Fiyat yükselişi ardından Musk, “Rica ederim” diyerek DOGE koini kaldırdığı bir görseli tweet attı. Musk, devamında da bir seri tweet paylaşarak şunları söyledi: "Dogecoin halkın kriptosudur", "Yüksekler yok, düşükler yok, sadece DOGE var".

Japon Finans Devi SBI Grubu, XRP Borç Verme (Lending) Hizmetini Tanıttı

Japon finans devi SBI Group'un bir yan kuruluşu olan SBI VC Trade, bugün (4 Şubat Perşembe günü) yaptığı açıklamaya göre XRP kripto para birimi için borç verme (lending) hizmetine başladı. Şu andan itibaren, beşinci en büyük kripto para birimi olan XRP kullanıcıları, diğer müşterilere kredi vermek için kendi XRP’lerini şirkete yatırıp, faiz kazanabilecekler. Yatırılabilecek XRP miktarı 1.000 ile 100.000 XRP arasında değişecek. Borç verme (lending) hizmetinden 84 gün boyunca yararlanılabilecek.