Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler (14 - 20 Şubat)

ABD Başkanı Joe Biden, Kripto Paralarla İlgili Düzenleme Emri Verecek

ABD Başkanı Joe Biden’ın, önümüzdeki hafta kripto para birimlerinin incelenmesi ve düzenlenmesi konusunda bir başkanlık emri vereceği bildirildi. Hükümet genelindeki kurumları strateji geliştirmeye yönlendiren bir yürütme emri olması bekleniyor.


Ripple Davasında Mühürlü Belgeler Açıldı

Ripple ve SEC arasında 2020’nin Aralık ayından beri süren yasal süreçte, Ripple'ın yıllar önce aldığı yasal tavsiyelerden oluşan iki mühürlü belge açıldı. Belgelerde, Ripple'ın geçmiş yıllarda aldığı bazı danışmanlıklar ve hukuki tavsiyeler bulunuyor.


E-Devlet Dijital Altyapı Olarak Blokzinciri Kullanacak

Ankara Üniversitesi’ndeki ilk NFT dersine Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ve Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar katıldı. Ali Taha Koç ders sırasında üniversitelilere NFT ve kullanım alanlarından bahsetti ve şöyle söyledi: “Blokzincir teknolojisini anlamadan NFT’yi anlayamayız.”


Helium (HNT), 200 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı

Helium (HNT), D serisi finansman turunda 1.2 milyar dolarlık bir değerlemeyle 200 milyon dolarlık yatırım aldı.


Turkcell Metaverse'de Mağaza Açmak İçin Çalışmalara Başladı

Turkcell Metaverse’de mağaza açacağını ve çalışmalara başladığını duyurdu. Teknolojik gelişmeler kapsamında Turkcell'in Metaverse dünyasındaki ilk mağazasının çok yakında hizmete açılması planlanıyor.


2 Bin Ethereum Bulunan Bir Cüzdan Adresinde 6.5 Yıl Sonra Hareket Gerçekleşti

2015’ten bu yana hareketsiz olan bir cüzdan adresinde 6.5 yıl sonra hareket gözlemlendi. İçerisinde yaklaşık 2 bin Ethereum bulunan cüzdanın değeri 2 bin 500 kat arttı.


Ukrayna Parlamentosu, Kripto Para Yasa Tasarısını Onayladı

Ukrayna parlamentosu Verkhovna Rada, Bitcoin ve diğer kripto paraları yasallaştıran 1 No'lu yasa tasarısını onayladığını duyurdu. 3637 diğer bir adıyla Ukrayna Sanal Varlıklar Yasası geçtiğimiz perşembe günü 272 oyla yasallaştırıldı.


Bank Of America Chainlink ile İlgili Rapor Yayımladı

ABD’nin önemli bankaları arasında yer alan Bank of America (BofA) ve geçtiğimiz günlerde Chainlink kurucu ortağı Sergey Nazarov bir araya geldi. Görüşmenin ardından Bank of America bir rapor yayımladı.


Twitter Bahşiş Desteğine Ethereum’u da Eklediğini Duyurdu

Twitter bahşiş verme özelliğine Bitcoin’den sonra Ethereum’u da eklediğini duyurdu. Bahşiş verme özelliği şu an için sadece mobil cihazlarda kullanılmaktadır.


Kripto Para Fonlarına 75 Milyon Dolarlık Yatırım Yapıldı

CoinShares tarafından paylaşılan “Dijital Varlık Fon Akışları Haftalık Raporu”na göre geçtiğimiz hafta toplam 75 milyon dolar yatırım yapıldı. Geçen hafta Bitcoin’e toplam 25 milyon dolar yatırım yapılırken, piyasa değerine göre bilinen ikinci büyük koin olan ve son 9 haftadır çıkışların olduğu Ethereum’a ise toplam 21 milyon tutarında yatırım yapıldı.


JPMorgan Decentraland'e Girdiğini Duyurdu

ABD'nin en büyük bankalarından biri olan JPMorgan, Decentraland'da bir lounge açarak Metaverse dünyasına adım attı. JPMorgan Decentraland’deki yerine Onyx Lounge adını verdi. Banka Metaverse hakkında ayrıca bir rapor yayımladı.


İran, CBDC Geliştirmelerine Devam Ediyor ve Pilot Uygulama Yakında Tanıtılacak

Ödeme yöntemleri gelişmeye devam ederken, yeni yenilikler yıllardır kullanılan finansal altyapıları iyileştiriyor. Şu anda merkez bankası dijital para birimleri (CBDC), İran İslam Cumhuriyeti de dahil olmak üzere dünya çapında birçok ülkenin dikkatini çeken bir konudur.


Kanada, Kripto Paraları Kapsayan Acil Durumlar Yasası’nı Başlattı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, kripto dahil “büyük ve şüpheli işlemleri” izleme yetkisi veren Acil Durumlar Yasasını başlattı.


Colorado, Vergi Ödemeleri İçin Kripto Para Kabul Edeceğini Duyurdu

Colorado valisi Jared Polis, yaz sonuna kadar vergi ödemeleri için kripto para kabul edeceğini duyurdu. Eyalet şu anda 2022 ETHenver konferansına ev sahipliği yapıyor. Colorado şu anda kripto para işlemlerini gerçekleştirecek şirketlerin araştırmasını yapıyor.