Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler (19-25 Nisan)

Giresunspor ve Bitexen Arasında Teknoloji İş Birliği!

Bitexen Teknoloji A.Ş. olarak Giresunspor ile bir teknoloji iş birliğine imza attık. Bu anlaşmaya göre, tarafımızdan, Giresunspor’a ait bir mobil uygulama ve kripto para oluşturulacak. Bitexen Teknoloji olarak Giresunspor taraftarlarını kripto parayla tanıştırmayı, Giresunspor için oluşturacağımız uygulamayla da çeşitli avantajlar sunmayı hedefliyoruz.


Goldman Sachs, Bitcoin’i YTD Gelir Raporuna Ekledi

ABD'nin en büyük bankalarından biri olan Goldman Sachs, Bitcoin’i yıl başından günümüze kadar olan (YTD) varlık getirileri raporuna ekledi. 1869'da New York'ta kurulan Goldman Sachs, son birkaç yıldır kripto para birimi endüstrisinde olumsuz bir duruş sergileyen büyük bir çok uluslu yatırım bankasıydı. Fakat banka, özellikle Bitcoin konusunda fikrini değiştirmeye başladı ve bunun en son kanıtı, bankanın Küresel Yatırım Araştırma departmanından geldi. Dev yatırım bankası, kripto para birimini yıl başından bugüne kadar mutlak ve riske göre ayarlanmış getirilerine dahil etti. Bitcoin her ikisinde de lider konumda yer alıyor. İlk grafik, BTC'nin toplam yıllık getirilerini gösteriyor. Bitcoin’den sonra ham Petrol %31’’lik bir oran ile ikinci sırada yer alıyor.


İngiltere Merkez Bankası ve HM Hazinesi, CBDC İncelemeleri İçin Bir Görev Gücü Oluşturdu

İngiltere Merkez Bankası ve HM Hazinesi, Birleşik Krallık'ta potansiyel bir merkez bankası dijital para birimini (CBDC) keşfetmek için ortaklaşa bir görev gücü oluşturdu. 19 Nisan Pazartesi günü haberi açıklayan iki hükümet yetkilisi, Birleşik Krallık'ta bir CBDC başlatıp başlatmama konusunda henüz karar vermediklerini, ancak kullanım durumlarını ve risklerini inceleyeceklerini söyledi. Ayrıca, bir CBDC'nin tasarım özelliklerini değerlendirecek ve Birleşik Krallık'ın küresel inovasyonun ön saflarında kalmasını sağlamak için uluslararası CBDC gelişmelerini izleyeceklerini de belirtti. Yetkililer, eğer çıkarılırsa,bir CBDC'nin, nakit ve banknotlarla birlikte var olacağını söyledi.


Time Magazine, Dijital Abonelikler İçin Kripto Para Ödemelerini Kabul Ettiğini Duyurdu

2.3 milyon abonesi olan Time Magazine, dijital abonelik ödemeleri için kripto paraları kabul ettiğini açıkladı. 19 Nisan Pazartesi günü haberi açıklayan Time, şu anda yalnızca ABD ve Kanada'da mevcut olan bu özelliğin, önümüzdeki birkaç ay içinde küresel olarak hayata geçirilmesinin beklendiğini söyledi. Dijital abonelik ödemeleri için kabul edilen kripto paralar arasında Bitcoin, Eter, Dogecoin, XRP ve Litecoin, merkeziyetsiz finans (DeFi) tokenleri arasında da Uniswap, Aave, Compound ve Balancer bulunuyor. Bunun yanı sıra Time, abonelerden alınan kripto para birimlerini saklayarak itibari paraya çevirmeyeceğini de belirtti: “Dijital abonelikler için yapılan kripto para birimi ödemeleri, kripto olarak tutulacak”.


PayPal’a Ait Olan Venmo Ödeme Uygulaması, Kripto Para Alım Satım Hizmeti Verecek

Ödeme devi PayPal, popüler eşler arası uygulaması Venmo'nun içindeki yeni bir kripto özelliği ile Bitcoin'in erişimini daha da genişletmeye hazırlanıyor. 20 Nisan Salı günü PayPal, 77 milyon Venmo kullanıcısı için bir kripto düğmesi sunmaya başladığını söyledi. Düğme, kullanıcıların anında 1 dolar değerinden itibaren Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) veya Bitcoin Cash (BCH) satın almalarına ve uygulama üzerinden arkadaşlarına göndermelerine olanak tanıyor. Şirket haberi duyuran bir açıklamada, şunları dile getirdi: “Müşteriler Venmo ile bakiyelerinden, bağlantılı bir banka hesabından veya banka kartından kripto para alıp satma olanağına sahip olacaklar. Tüm işlemler doğrudan Venmo uygulamasında yönetiliyor”. Kullanıcıların Venmo uygulamasının sağ üst köşesindeki menüye tıklayarak erişebilecekleri kripto özelliğinin kullanıma sunulması, şirketin Bitcoin ve kripto para biriminin çeşitli yönlerini aydınlatacağını söylediği bir dizi eğitim materyalini de içerecek. Bunun yanı sıra yeni kripto özelliği sayesinde kullanıcıların etkinlikleri başkaları tarafından görülebilen bir sosyal akışta paylaşılacak. Yani, Venmo kullanıcılarının yakında “X kişisi Y kişisine 10 dolar Bitcoin gönderdi” gibi mesajları görecekleri anlamına geliyor.


WeWork, Kripto Para Ödemelerini Kabul Ettiğini Açıkladı

Ticari emlak şirketi WeWork, ödemeler için Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini kabul ettiğini açıkladı. 20 Nisan Salı günü haberi duyuran WeWork, BitPay ile ortaklık kurduğunu ve ödemeler için Eter ve belirli sabit koinleri de kabul edeceğini söyledi. Bunun yanı sıra, kabul edilen kripto para birimlerini de bilançosunda tutacağını söyleyen WeWork’ün, bu kripto paraları hazinesinde tutup tutmayacağı belli değil. Ayrıca WeWork, ev sahiplerine ve üçüncü taraf ortaklarına kripto para birimlerinde ödeme yapacağını açıkladı. WeWork CEO'su Sandeep Mathrani, yorumlarını şu şekilde dile getirdi: “WeWork her zaman yenilikçi teknolojilerin ön saflarında yer aldı ve üyelerimizi desteklemenin yeni yollarını buldu. Yalnızca üyelerimiz için kabul edilen bir ödeme şekli olarak kripto para birimini ekleyerek sağladığımız opsiyonları genişletmek bizim için çok mantıklı”. Bu haberle birlikte WeWork, Tesla'dan sonra kripto para ile ödeme kabul eden ve bilançosunda tutan ikinci şirket oldu. Bilançosunda yalnızca Bitcoin tutan şirketler ise MicroStrategy ve Square dahil olmak üzere birkaç şirketten oluşuyor.