Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler (20– 26 Aralık)

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kripto Para Regülasyonlarıyla İlgili Açıklama Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan basın mensuplarıyla yaptığı toplantı sırasında kripto para regülasyonlarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan kripto paralar konusunda şöyle söyledi: "Yasa hazır yakında gecikmeden Meclis'e göndereceğiz."

  • Almanya’daki Kripto Para Davalarından Geriye 100 Milyon Euro Kaldı

Almanya'nın Hessen eyaletindeki Frankfurt Başsavcılığı’nın siber suçla mücadele birimi davalardan geriye kalan kripto para birimlerinin realize edilerek satılması için bir bankayla anlaştığını duyurdu. Bankhaus Scheich Wertpapierspezialist AG ile anlaşan başsavcılık birimi yaklaşık 100 milyon euro (113 milyon dolar) değerindeki kripto parayı uzun bir süreç sonucunda, hukuki kurallar çerçevesinde elden çıkardı. Davalardan artakalan kripto para birimleri kontamine madeni paralar olarak kabul edilmektedir ve ana akım borsalarda alınıp satılması yasal olarak mümkün değildir.

  • Visa’nın Kripto Başkanı, NFT’lerin KOBİ’ler İçin Önemli Bir Kaynak Olacağını Söyledi

Dijital ödemelerde dünya devleri arasında yer alan Visa, küresel kripto danışmanlığı başlattığını geçtiğimiz günlerde açıkladı. Visa eşsiz tokenler (NFT) ile ilgili yeni adımlar atacaklarını, küçük ve orta ölçekli işletmeleri (KOBİ) güçlü yeni yollarla besleyebileceklerini de vurguladı.

  • Jackson City, Maaş Ödemelerine Bitcoin’i Entegre Etmeyi Planlıyor

Jackson City Belediye Başkanı Scott Conger, Bitcoin'i şehir yönetimine dahil etmek için çalıştıklarını ve eyalette yaşayanların maaşlarını Bitcoin’e çevirebilecekleri bir platform kurmayı planladıklarını söyledi.

  • Birleşik Arap Emirlikleri Kripto Merkezi Geliştireceğini Duyurdu

Dubai Dünya Ticaret Merkezi (DWTC), “kripto merkezi” planlarının olduğunu duyurdu. Veliaht Prensi HH Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum 2016 yılında Duabi Blockchain Stratejisi girişimini başlatmıştı.

  • PwC, Sandbox’tan Arazi Satın Aldı

Merkezi Londra’da bulunan PricewaterhouseCoopers (PwC), The Sandbox’dan LAND adında bir arsa alarak Metaverse ekosistemine dahil oldu. PwC yeni nesil profesyonel hizmetleri kolaylaştırmak için Web 3.0 danışma merkezi kurmayı planladığını söyledi.

  • Swift, 2022’de Tokenizasyon Çalışmalarına Başlayacak

Küresel bankalar arası mesajlaşma ağı Swift, tokenleştirilmiş varlık piyasasında birlikte çalışabilirliği nasıl destekleyebileceğini araştırdığını resmi web sitesinden yaptığı bir açıklamayla duyurdu. Swift, 2022 yılının ilk çeyreğinde para transferi, ödeme-teslimat ve geri ödeme işlevlerinin tokenizasyon çerçevesinde geliştirilmesinin yanında, test aşamalarına merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) de dahil edecektir.

  • Adidas, NFT Satışından 23 Milyon Dolar Gelir Elde Etti

Adidas Originals, Bored Ape Yacht Club (BAYC), Gmoney ve PUNKS Comic ile iş birliği içinde oluşturulan ilk NFT koleksiyon satışından 23 milyon dolar gelir elde etti.