Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler (20 – 26 Eylül)

  • Güneydoğu Asya Ülkesi Laos, Bitcoin Madenciliğine Hazırlanıyor

Güneydoğu Asya ülkesi Laos resmi politikasını değiştirerek, hükümet kullanımıyla ilgili düzenlemeler taslağı hazırladı. Bu taslak çalışması altı ayrı şirkete bir deneme çalışmasında Bitcoin ticareti ve madenciliği yapma yetkisi verdi. Yerel haber kaynağına göre, gelenekselci hükümetin Bitcoin madenciliği ve ticaretine izin vermesinin yol haritasında bir değişiklik yaptığına işaret olduğunu söylüyor. Bitcoin ticareti ve madenciliği yapma yetkisi verilen şirketler arasında Wap Data Technology Laos, Phongsubthavy Road & Bridge Construction Co., Sisaket Construction Company Limited, Boupha Road-Bridge Design Survey Co., Ltd., Joint Development Bank ve Phousy Group yer alıyor.

  • Stacks (STX), Topluluk Üyelerinin Aktif Olarak Çalışmasını Teşvik Etmek Amacıyla Yeni Bir Proje Başlattı

Stacks Vakfı, bireylerin (veya küçük grupların) Stacks ekosistemini destekleyen daha uzun vadeli araştırma ve geliştirme projelerine katılmalarını sağlayacak hibe programının bir uzantısı üzerinde çalışılıyor. Programın temel fikri, "Sakinler" olarak bilinen katılımcılara aylık olarak güvenilir fon sağlamak ve böylece Stacks'ta "tam zamanlı" aktif çalışmaya teşvik etmektir. Hibe Programı, daha uzun vadeli, açık uçlu araştırma projelerini, deneyleri ve diğer şeyleri teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

  • JP Morgan ve Alibaba Group Dijital Ödeme Sistemlerinde Birlikte Çalışacaklarını Duyurdu

JP Morgan, Alibaba Group'un B2B iş birimi olan Alibabacom için kredi kartı ödemelerinin işleme koyulduğunu duyurdu. Ant Group tarafından işletilen lider bir dijital yaşam hizmetleri platformu olan Alipay ile birlikte çalışan JP Morgan Merchant Services, artık Alibabacom'da ABD kredi kartlarıyla yapılan ödemeleri destekliyor. JP Morgan Toptan Ödemeler Küresel Başkanı Takis Georgakopoulos, web sitesinde yayınlanan açıklamaya göre şunları söyledi: ‘‘JP Morgan, bir müşterinin bir satın alma işlemi yapmasından bu değeri kabul etmesine ve saklamasına, fonların satıcının banka hesaplarına ulaşmasını sağlamaya kadar, pazaryerleri için ödeme yaşam döngüsünü yönetebilen tek küresel banka olmaktan gurur duyuyor. Alibabacom, alıcılar ve satıcılar arasında iş yapma kolaylığı sağlayarak ABD'de genişlemeye devam ederken, iş birliği sayesinde ödemeleri işlemek harika.’’

  • Tezos: Hangzhou Yükseltmesi

Tezos, blokzinciri küresel Tezos topluluğu için en yeni yükseltme teklifini aldı. Hangzhou Yükseltmesi, yeni teknik araçları, yamaları etkinleştirecek ve likidite artışının düzenlenmesinin yanı sıra Tezos ekosistemini yaklaşmakta olan 2022 konsensüs yükseltmesi Tenderbake güncellemesine zemin hazırlayacak. Hangzhou önerisi Marigold, DaiLambda, Nomadic Labs, Tarides ve Oxhead Alpha tarafından geliştirildi.

  • JP Morgan'ın Dijital Perakende Bankası Chase İngiltere'de Faaliyete Geçti

JP Morgan, bugün uzun zamandır beklenen dijital perakende finans kuruluşu 'Chase'i İngiltere'de faaliyete geçirdiğini açıkladı. Yeni kurulan bankanın CEO'su Sanoke Viswanathan konuyla ilgili şunları söyledi: “Birleşik Krallık'taki tüketicilerle kapsamlı bir şekilde konuştuktan sonra, insanların güvenilir bir bankadan mükemmel bir deneyim ile birlikte iyi bir değer istediğini biliyoruz.”

  • Hedera Hashgraph, Ekosistemini Genişletmek İçin 4.5 Milyar Dolar Ayırdı

Hedera Yönetim Konseyi geçtiğimiz günlerde, ekosistemin gelişimini ve genişlemesini finanse etmek için Hedera Hashgraph'ın yerel tokeni olan 10.7 milyar HBAR tahsis ettiğini duyurdu. Resmi duyuruya göre Hedera Hashgraph, mevcut piyasa fiyatıyla (0,42 dolar) toplam token arzının %20'sini oluşturan 4.5 milyar doların üzerinde özel bir fon başlatarak ekosisteminin gelişimini güçlendirmeyi planlıyor. Gelişme hakkında yorum yapan Shayne Higdon, Hedera'nın dünya çapında en yaygın kullanılan halka açık defter olduğunu ve yeni kurulan HBAR Vakfı'nın benimsenmesine teşvik amacıyla yardımcı olacağını kaydetti ve ekledi: “Misyonumuz, girişimcilerin kendi varlıklarını, kimliklerini, verilerini, pazarlarını ve daha fazlasını kontrol ederek dijital olarak yerel ekonomiler ve ekosistemler oluşturduğu bir geleceği finanse etmektir. Bu vizyonu paylaşan kurum ve ekiplerle ilişki kurmaktan ve onları desteklemekten heyecan duyuyoruz.”

  • E-Ticaret Şirketi Zip Co., Artık ABD Merkezli Kullanıcılara Bitcoin’i (BTC) Bir Ödeme Aracı Olarak Kabul Edeceğini Duyurdu

E-ticaret şirketi Zip Co. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Avustralya'daki Perakende Yatırımcı Günü sırasında kripto yol haritasını açıkladı. Duyuruya göre, Zip Co. artık ABD merkezli kullanıcılara Bitcoin’i (BTC) bir ödeme aracı olarak kabul edeceğini duyurdu. Zip Co., müşterilerine şirketin mobil uygulamasını kullanarak kripto alım satım, tutma ve ödeme yapma planlarını tamamladığını açıkladı fakat hizmetlerin başlangıç tarihini henüz bildirmedi.

  • Güney Asya Ülkesi Butan, CBDC İçin Ripple ile Çalışacak

Yapılan açıklamaya göre Butan Kraliyet Para Otoritesi, Ripple ile ortaklaşa şekilde CBDC'leri denemeye başlayacak. Ripple, dağıtılmış defter teknolojisini Butan'ın mevcut ödeme sistemine entegre edecek. Deneme aşamasında, Ripple destekli CBDC (Merkez Bankası Dijital Para Birimi) sınır ötesi havaleler ve ödeme hizmetleri için kullanılacak.