Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler (21-27 Haziran)

MicroStrategy, 489 Milyon Dolar Değerinde Bitcoin Satın Aldığını Duyurdu

MicroStrategy kurucusu Michael Saylor, Twitter üzerinden şirketin 489 milyon dolar değerinde Bitcoin daha satın aldığını paylaştı. Şirket tarafından Bitcoin başına ortalama yaklaşık 37.617 dolar fiyatla, toplam 489 milyon dolar değerinde 229 adet Bitcoin daha satın alındı. Bugün itibariyle MicroStrategy, Bitcoin başına ortalama 26.080 dolar fiyatla, toplam 2.741 milyar dolar değerinde 105.085 adet Bitcoin sahibi.


El Salvador’da 20.000 Kişi Bitcoin Lightning Network’ü Kullandı ve Toplamda Sadece 4,98 Dolar İşlem Ücreti Ödendi

Harmony protokolünün ortak kurucusu olan Nicolas Burtey, El Salvador'da 20.000 kişinin yakın zamanda Bitcoin Beach cüzdanını kullanarak Lightning Network'te işlem yaptığını duyurdu. Duyuruya göre bu işlemlerin hepsinin toplam işlem ücreti 4,98 dolardı: “Bugün banka hesabımdan tembellik ettiğim ve fazla para çekmesine izin verdiğim için 25 dolar ödedim. Bu hafta 20.000 El Salvadorlu ise Bitcoin Beach cüzdanı ile Lightning Network’ü kullanarak toplam 13.879 sat, yani 4,98 dolar ödedi. İşte bu yüzden Bitcoin kazanacak”.


NYDIG ve Q2, ABD’deki 18 Milyon Banka Müşterisine Bitcoin Alım, Satım ve Saklama Hizmeti Sunacak

New York Digital Investment Group (NYDIG), ABD'deki banka hesap sahipleri için Bitcoin'e (BTC) erişim sağlamak adına finans kurumlarına dijital hizmetler sağlama konusunda uzmanlaşmış bir firma olan Q2 ile iş birliği yaptığını duyurdu. 24 Haziran Çarşamba günü yayınlanan bir açıklamaya göre, bu iş birliği potansiyel olarak Amerika'daki yaklaşık 18.3 milyon banka müşterisine Bitcoin alım, satım ve saklama hizmetini açacak. Açıklanan verilere göre Q2, en iyi 100 ABD bankasının yaklaşık %30'una ve ülkenin dijital bankacılık müşterilerinin onda birinden fazlasına hizmet veriyor.


El Salvador Vatandaşlarına 30 Dolar Değerinde Bitcoin Dağıtılacak

El Salvador'un ülke içinde Bitcoin’i yasal ihale haline getirmesi beklenen Bitcoin Yasası’nın 7 Eylül'de yürürlüğe gireceğini duyuran El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Perşembe günü ulusal bir konuşma sırasında bazı açıklamalarda bulundu. Elsalvador.com'un da bildirdiğine göre, hükümet, Bitcoin cüzdan uygulamasını indiren her yetişkin vatandaşa, 30 dolarlık BTC değerinde bir airdrop alma hakkı sunacak. Bukele'nin Cuma günü bu özelliği sunan bir videosuna göre, 30 dolarlık Bitcoin, yüz tanıma yazılımı aracılığıyla kimlik doğrulaması gerçekleştirildikten sonra bir kullanıcının cüzdanına gönderilebilecek. Bildirilene göre El Salvador hükümeti dağıtmayı planladığı gerekli BTC'yi satın alacak, buna istinaden piyasalar üzerinde 100 milyon dolardan fazla satın alma baskısı yaratılabileceği bekleniyor.


Bankacılık Devi BBVA, İsviçreli Müşterileri İçin Bitcoin Alım-Satım ve Saklama Hizmeti Sunmaya Başladı

İspanya'nın en büyük ikinci bankası olan Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) İsviçre'de Bitcoin (BTC) alım satım ve saklama hizmetleri sunmaya hazırlanıyor. Yayınlanan bir açıklamaya göre, BBVA İsviçre bugünden itibaren kripto varlıklarıyla ilgilenen tüm özel bankacılık müşterileri için herhangi bir danışmanlık hizmeti sunmadan, Bitcoin alım-satım hizmetine başlayacağını duyurdu. İlk kripto alım satım hizmeti yalnızca Bitcoin için olacak, fakat banka teklifini diğer kripto para birimleriyle genişletmeyi planladığını söylüyor. Ayrıca BBVA İsviçre, fiyat oynaklığından kaynaklanan kayıpları önlemek için müşterilerine Bitcoin ve itibari para birimleri arasında otomatik olarak dönüşüm yapabileceklerini belirtti. BBVA İsviçre CEO'su Alfonso Gómez için bu hareket, kripto varlık alanındaki kaliteli bankacılık hizmetleri ve yeniliklerin bir karışımını temsil etmektedir. Gómez konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu yenilikçi teklifle BBVA, blokzincir teknolojisinin benimsenmesinde kendisini bir referans kurum olarak konumlandırıyor.”


Athena Bitcoin, El Salvador’da 1.500 Bitcoin ATM’si Kurmaya Hazırlanıyor

Amerika’daki Bitcoin ATM operatörü olan Athena Bitcoin’nin El Salvador'da 1.500 yeni Bitcoin ATM’si kurmaya hazırlandığı bildirildi. Açıklanan verilere göre 1 milyon dolarlık fon, yeni personelin işe alınması ve 7 Eylül'de yürürlüğe girmesi beklenen ülkenin önerdiği Bitcoin Yasası öncesinde, bir ofis açılması da dahil olmak üzere, operasyonların başlatılmasına yardımcı olacağı şeklindedir. Athena'nın Latin Amerika Direktörü Matias Goldenhorn, kripto ATM'lerinin özellikle kripto para birimleri konusunda bilgili olmayan kişilerin fiziksel dünyayla etkileşime girmesinin bir yolu olduğu görüşüne açıklamasında yer verdi. Ayrıca Goldenhorn, şirketinin nakit lojistiğini "farklı bir şekilde" değiştireceğini ve sahadaki finans kurumlarıyla ortaklık kurmayı düşündüğünü de sözlerine ekledi.


Yeni Visa Kartı, Bakkt Kullanıcılarının Mağazalarda ve Çevrimiçi Ödemelerde Bitcoin Kullanmalarını Sağlıyor

Kripto para piyasasına depolama ve yatırım işlemleri dahil olmak üzere tüm kripto para hizmetleri için tasarlanan bir platform olan Bakkt, kullanıcıların dijital varlıkları harcama olanağını en üst düzeye çıkaracak bir Visa kartı çıkardığını duyurdu. Şu anda Bakkt uygulamasını kullanan müşteriler, özel Visa kartı ile dijital para birimlerini kullanarak gündelik alışverişlerini yapabilecekler. Şirket tarafından yapılan duyuruya istinaden yeni piyasaya sürülen Visa kartları birçok noktada geçerli olacaktır. Dünya çapında binlerce perakendeciye kapı açan popüler Apple Pay veya Google Pay mobil cüzdanları aracılığıyla ürün satın almak için kullanılabilecek olan kart, Bakkt müşterilerinin hem çevrimiçi hem de mağazada mal ve hizmet satın almak için Bitcoin (BTC) kullanmalarına olanak tanıyacaktır. Bakkt CEO'su Gavin Michael tarafından bu gelişme ile ilgili şöyle bir açıklama geldi: “Her şeyden önce hedefimiz tüketiciler için daha fazla seçenek sunmaktır. Bakkt Kartı, Bitcoin sahiplerini dijital varlıklardan günlük yaşamlarında yararlanmak için sayısız seçeneğe sahip bir dünyaya bağlar. Kriptolarını satmak ve banka havalesini beklemek yerine, Bakkt kullanıcıları artık bir mağazaya girebilir, Bakkt Kart’ıyla satın almak istedikleri ürün için ödeme yapabilir.”