Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler (24 - 30 Ocak)

ABD Başkanı Joe Biden, Şubat Ayında Dijital Varlıklar İçin Bir Strateji Yayımlayacak

Beyaz saray kendini ABD kripto para politikasının merkezine yerleştirmeye hazırlanıyor. ABD başkanı Joe Biden, Şubat ayında dijital varlıklar için devlet çapında bir strateji yayımlayacağını açıkladı. Ayrıca federal kurumlara, kripto para endüstrisinin teşkil ettikleri riskleri ve fırsatları değerlendirme görevi vermeye hazırlanıyor.


Valkyrie, Bu Kez SEC’ye Bitcoin Madencilerine Yatırım Yapan Bir ETF İçin Başvuruyor

Kripto varlık fon yöneticisi Valkyrie, Nastaq’da listelenecek Bitcoin madencilerine yatırım yapan bir fon için ABD Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulunduğunu açıkladı. “Valkyrie Bitcoin Miners ETF”i adlı yeni fon adını yatırım yaptığı sektörden almaktadır.


Ak Parti MYK Toplantısında “Metaverse” Konuşuldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında düzenlenen MYK toplantısında kripto para, Metaverse, blokzincir ile ilgili konuşuldu. Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Metaverse ile ilgili AK Parti’de yapılan çalışmaları MYK toplantısında katılımcılara aktardı. Kripto para, Metaverse ve blokzincir ile ilgili bir “internet forumu” oluşturulmasını isteyen Erdoğan, foruma kendisinin de katılacağını belirtti. Forum kapsamında kripto para, metaverse, blokzincir alım satımının nasıl yapıldığı, nelere dikkat edilmesi gerektiği incelenecektir.


FED Faiz Kararını Sabit Tutacağını Açıkladı

Amerikan merkez bankası (FED), faizleri kararını yüzde 0-0.25 aralığında açıklayarak sabit tuttu. FED başkanı Jeremy Powell, şöyle söyledi: “Faiz oranlarının arttırılmasıyla ilgili kararı Mart toplantısında vereceğiz. Enflasyon uzun vadeli hedefimizin çok üzerinde kalıyor. Yüksek enflasyon artık daha çok yayılıyor. Yıl içinde enflasyonda düşüş bekliyoruz.” Açıklamalar sırasında Bitcoin fiyatında yaklaşık 39.000 dolar civarında bir yükseliş gerçekleşti.


Tesla’nın Açıklanan Bilançosunda Bitcoin Satışı Yok

Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın 2021 son çeyreğine ait bilançosu açıklandı. Tesla, Bitcoin satmadı ve ek Bitcoin alımı yapılmadı. Tesla, 1.26 milyar dolar değerinde Bitcoin tutuyor.


Polkadot Parachain’i Astar Network Polychain ve Alameda Research Şirketlerinden 22 Milyon USD Yatırım Aldı

Polkadot ağının Parachain’lerinden biri olan Astar Network, kripto varlık risk sermayesi şirketleri Polychain ve Alameda Research'ten 22 milyon dolarlık stratejik yatırım fonu aldı.


Cüzdanında 0.01 ve Üstü Bitcoin Tutan Adres Sayısı ATH Yaptı

Glassnode verilerine göre cüzdanında 0.01 ve üstü Bitcoin tutan adres sayısı 9.476.476’ya ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.


Meta, Bitcoin ve Kripto Para Hizmetlerini Markalaştırmak için Brezilya'ya Gidiyor

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından olan Meta (eski adıyla Facebook), Bitcoin (BTC) ve kripto paralar ile ilgili hizmetler için donanım ve yazılım tasarlamak, geliştirmek ve tedarik etmek üzere Brezilya makamlarına ticari marka tescili başvurusunda bulundu.


MicroStrategy'nin Bitcoin Satın Almaya Devam Edeceğini Bu Kez CFO Açıkladı

MicroStraegy belirli aralıklarla yatırım portföyüne Bitcoin satın alarak eklemeler yapıyor. Bitcoin satın aldığı haberleri genelde CEO Michael Saylor tarafından duyurulurdu. Bu kez haber CFO Fong Lee’den geldi ve MicroStrategy'nin piyasa düşüşüne rağmen Bitcoin satın almaya devam edeceğinden bahsetti. MicroStrategy'nin yaklaşık 125.000 adet Bitcoin’i mevcuttur.


Arizona Eyalet Senatörü Bitcoin'i Yasal Para Birimi Haline Getirecek Yasa Tasarısını Tanıttı

Arizona'da tanıtılan yasa tasarısı, yasanın geçmesi ve yasanın yürürlüğe girmesi gibi olası bir durumda Bitcoin'i eyalette yasal para birimi haline getirecek. Tasarı, Cumhuriyetçi Eyalet Senatörü Wendy Rogers tarafından tanıtıldı.


ABD’li Flushing Bank, NYDIG ile Bitcoin Hizmetleri Sunmak İçin İş Birliği Yaptı

ABD merkezli Flushing Financial Corporation şirketine ait Flushing Bank, müşterilerine Bitcoin hizmetleri sunmak için NYDIG ile iş birliği yaptığını duyurdu. Flushing Bank, Bitcoin hizmetlerini 2022'nin ilk çeyreğinde başlatmayı planlıyor. Yeni uygulamaya dair açıklayıcı bilgiler önümüzdeki günlerde şirketin web sitesi üzerinden yayımlanacaktır.


Bank of America Sabit Koin ve CBDC ile İlgili Değerlendirme Raporu Yayımladı

Bank of America analistleri sabit koin ve merkez bankası dijital para birimi (CBDC) hakkında bir değerlendirme raporu yayımladı. Değerlendirmeye göre “ABD CBDC kullanımı ve sabit koin adaptasyonu kaçınılmaz”.


Diem, Kripto Odaklı Banka Silvergate Capital'e 200 Milyon Dolara Satılıyor

Diem, kripto odaklı banka Silvergate Capital'e 200 milyon dolara satılıyor. Libra olarak Facebook tarafından piyasaya sürülen ve daha sonra adı değiştirilen Diem'in, varlıklarını nakde dönüştürerek yatırımcılarına geri ödeme yapmaya hazırlandığı açıklandı.