Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler (3 - 9 Ocak)

  • Yerli Otomobil Togg, Ava Labs ile İş Birliği Yaptığını Duyurdu

Türkiye’nin yerli otomobili Togg, Ava Labs ile iş birliği yaptığını Twitter’dan duyurdu. Togg yetkilileri ‘‘Bu iş birliğiyle geliştireceğimiz blokzincir altyapısı sayesinde kullanıcılar, Togg ekosistemindeki her türlü ürün ve hizmete güvenli bir şekilde erişebilecek.’’ şeklinde bir açıklama yaptı.

  • PayPal, Kripto Ekosistemine Sabit Koin Dahil Etmeyi Planlıyor

Ödeme sistemleri şirketi PayPal, kripto dünyasına dahil olma sürecini sabit koin çıkararak ilerletmeyi planladıklarını açıkladı. Şirketin yan kuruluşu olan Curv sabit koin projesi için aktif olarak çalıştıklarını belirtti. PayPal son zamanlarda kendi kripto projelerini büyük yatırımlar yaparak, müşterileri için kripto yatırımlarını kolaylaştırmayı hedefliyor.

  • Kosova Hükümeti, Yaşanan Elektrik Kesintileri Nedeniyle Bitcoin Madenciliğini Durdurdu

Kosova hükümeti, kış mevsiminde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle Bitcoin madenciliğini durdurma kararı aldığını açıkladı. Kosova Ekonomi Bakanı Artane Rizvanolli, salı günü yaptığı bir açıklamada "Enerji Temini için Acil Durum Önlemleri" başlığı altında Bitcoin madenciliğini durdurma kararı aldığını ve kararın Teknik Komite'nin tavsiyesi üzerine uygulandığını söyledi.

  • Samsung, 837X Adlı Metaverse Mağazasını Decentraland'de Açıyor

Samsung Electronics America, Ethereum tabanlı bir sanal gerçeklik platformu olan Decentraland ile iş birliği yaparak metaverse dünyasına girdiğini duyurdu. Sanal Samsung 837X mağazası Decentraland'de sınırlı bir süre için açık olacak.

  • Çin, Dijital Yuan Cüzdan Uygulamasını iOS ve Android Üzerinden Kullanıma Açtı

Çin merkez bankası, dijital para birimi oluşturmaya yönelik yeni bir adım attı ve dijital yuan cüzdan uygulamasınının ilk sürümünü cep telefonu uygulama mağazalarında kullanılabileceğini duyurdu.

  • Kazakistan’da İnternet Kesildi, Bitcoin Genel Hash Oranı %13.4 Düştü

Dünyanın en büyük ikinci Bitcoin madenciliği ülkesi Kazakistan, akaryakıt fiyatlarındaki keskin artış nedeniyle siyasi bir huzursuzluk yaşadı ve protestolar nedeniyle ülkenin cumhurbaşkanlığı kabinesi istifa ettiğini bildirdi. Akabinde devlete ait Kazakhtelecom’da yaşanan kesintiyle ülkenin interneti kapandı ve Bitcoin ağ genel hash oranı %13.4 oranında düştü.

  • Solana (SOL), Özel Token Satışıyla 5 Milyon Dolarlık Bir Finansman Turunu Tamamladı

Exotic Markets, Solana'nın merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemine entegre etmeyi planladığı yeni yapılandırılmış ürünleri finanse etmek için çeşitli yatırımcılardan 5 milyon dolarlık bir fon aldığını duyurdu. Finansman fonlaması özel bir token satışı yoluyla yapıldı. Yatırımcılar arasında Sam Bankman-Fried's, Alameda Research, Animoca Brands, Morningstar Ventures ve Solana Capital TPS yer aldı.

  • FED, Toplantı Tutanaklarını Yayımladı

FED 14-15-16 Aralık tarihine ait toplantı tutanaklarını yayımladı. Küresel piyasaların olumsuz etkilendiği gözlemlendi. Tutanakta toplantıya katılanların görüşlerine göre faiz artırımının beklenenden erken bir tarihte uygulanacağı ve enflasyonun yukarı yönlü bir ivme ile hareket edeceği çıkarımı yapıldı. Bitcoin, 6 Ocak Perşembe gününe 43.023 dolar civarında başladı.

  • Arab Bank Switzerland, Ürünlerine 10 DeFi Projesi Eklediğini Duyurdu

Ürdün merkezli orta doğu bankası Arab Bank’ın İsviçre kolu Arab Bank Switzerland özel yatırımcılara odaklı, merkeziyetsiz finans (DeFi) projelerine yeni eklemeler yaptığını resmi web sitesinden yayımladığı açıklamayla duyurdu. Eklenen DeFi projeleri; Fantom (FTM), Aave (AAVE), Compound (COMP), Synthetix (SNX), Chainlink (LINK), Poligon (MATIC), The Graph (GRT), Curve (CRV), Uniswap (UNI) ve Yield Finance (YFI) olmak üzere toplamda 10 adettir.

  • Bitcoin Balinası, 46.300 Dolardan 21 Milyon Dolarlık Bitcoin Aldı

2022'nin ilk önemli alımını üçüncü en büyük Bitcoin balinası yaptı. Yaklaşık 46.300 dolar civarlarından 21 milyon dolarlık Bitcoin alımı gerçekleştirdi. Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin’in güncel fiyatı 46.560 dolardır.