Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler (31 Mayıs - 6 Haziran)

Bitexen, Platformuna 3 Yeni Coin Daha Ekledi!

Yatırımcılarına sunduğu dijital varlıklara her geçen gün yenilerini ekleyen Dijital Varlık Alım-Satım Platformu Bitexen, son güncelleme ile birlikte Theta Fuel (TFUEL), THORChain (RUNE) ve Internet Computer (ICP) coin’lerini de platformuna ekledi. Türkiye’nin en geniş ürün yelpazesine sahip Dijital Varlık Alım-Satım Platformu Bitexen, platformuna yeni dijital paralar eklemeye devam ediyor. Son güncellemeyle birlikte TFUEL, RUNE ve ICP coin’lerini platformuna ekledi. Bitexen böylece, mevcut dijital varlık sayısını 122, işlem çiftini ise 14.762 çıkarttı. Bitexen, kendi yerli parası BTXN Coin’in de yer aldığı en geniş ürün çeşitliliği ve işlem imkanıyla Türkiye’deki liderliğini sürdürmeye devam ediyor.


Google, Kripto Para Reklamcılığına İlişkin Yeni Bir Politika Duyurdu

Google Inc., 2 Haziran Çarşamba günü, kripto para reklamcılığına ilişkin politikasını da içeren finansal ürün ve hizmet politikasında bir güncelleme duyurdu. Mart 2018’de kriptoyla ilgili tüm işletmelerin, Google Adwords'te reklam satın almaları yasaklanmıştı. Bu güncelleme ile belirlenen yeni kurallar Ağustos ayında yürürlüğe girecek ve güncellemeden önce gerçekleştirilen tüm kripto para borsa sertifikaları iptal edilecek. Reklam verenler, Google'dan yeni kripto para borsası ve cüzdan sertifikası talep edecek. Yeni kripto reklam politikasıyla ilgili bir bildirim yayınlayan internet devi, şu şekilde bir açıklamada bulundu: “Bu politika, bu finansal ürünlerin reklamını yapan tüm hesaplar için global olarak geçerli olacaktır”. Yayınlanan bu bildirim, Google'ın mevcut finansal ürün ve hizmetler politikasını “kripto para birimiyle ilgili iş ve hizmetlerin reklamına izin vermek için kapsamı ve gereksinimleri netleştirmek” adına Ağustos ayında güncelleyeceğini açıklıyor.


Justin Sun, Elon Musk’ın Sattığı Tüm Bitcoin’leri Alacağını Söyledi

TRON’un kurucusu Justin Sun, 4 Haziran Cuma günü, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşım ile Elon Musk’ın sattığı tüm Bitcoin’leri alacağını söyledi. “Elon Musk’ın sattığı tüm Bitcoin’leri alacağım”. Sun’ın bu paylaşımı, Musk’ın, Bitcoin’in yanına kırık kalp koymasıyla attığı tweete cevap olarak geldi.


Anchorage, Kurumlara Ethereum Destekli Krediler Sunacağını Açıkladı

Dijital varlık bankası Anchorage, kurumsal büyümeyi sağlamak için borç verme ve borç alma araçlarını geliştirerek yeni Ether (ETH) destekli kredilerini sunuyor. Artık müşteriler, dijital bankanın, ABD’nin en büyük 10. bankası olan BankProv ile ortaklığı aracılığıyla ETH’lerini tasfiye etmeden kredili USD alabilecekler. Aynı zamanda Silvergate dijital varlık bankası ile de ortaklaşa BTC destekli krediler sunan Anchorage, teminat yönetimini yaparken Silvergate kredi limitini ABD doları cinsinden genişletiyor. Ancak, bu yılın başlarında yaptığı röportajda, borç alma ve borç vermenin, Anchorage'ın en hızlı büyüyen iş kolu olduğunu ve diğer bankalarla ortaklıklarla genişlemeyi planladığını söyleyen Anchorage CEO'su Diogo Monica, ETH'de teminat vermenin yeni kapıları açtığını ve BankProv ile yapılan bu ortaklığın farklı bir müşteri tabanını hedeflediğini bildirdi: “Silvergate'in öncelikle kripto müşterileri var. BankProv'un daha geniş bir geleneksel müşteri grubu var. Dolayısıyla bunu, kriptonun ana akım haline gelmesinde bir başka adım olarak da görebilirsiniz”.


El Salvador Başkanı Bitcoin Planını Açıkladı

Bitcoin 2021 Konferansı devam ederken önemli gelişmelerin de ardı arkası kesilmiyor. Bitcoin adaptasyonu için çalışmalar gerçekleştiren Zap isimli şirketin CEO’su olan Jack Mellers, Bitcoin Konferansı’nda El Salvador’da yaşadığı dönemden ve para gönderme konusundaki sorunlardan bahsetti. Mellers, yaptıkları çalışmalarla birlikte harika şeyler gerçekleştirdiklerini ve El Salvador halkının artık ücretsiz ve anlık havale gerçekleştirebildiğini belirtti. El Salvador’un %80’ine yakın bir kısmının banka hesabı olmadığını dile getiren Mellers, halkın ihtiyaçları düşünüldüğünde Bitcoin’in çok katkı vereceğini de dile getirdi. Tüm bu konuşmalardan sonra El Salvador Başkanı konferansa görüntülü olarak bağlandı ve El Salvador’un Bitcoin’i yasal olarak kullanacak ilk ülke olacağını duyurdu.


SEC’nin, Ripple’ın Yasal Danışmanlık Verilerine Ulaşma Teklifi Reddedildi

SEC olarak da bilinen ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun, Ripple ve yöneticilerine açmış olduğu davada gelişmeler sürüyor. En son 7 Mayıs tarihinde SEC tarafı, mahkemeye bakan Yargıç Netburn’den Ripple’ın bu süreçte XRP’nin satışlarını hukuki statüsüne dair almış olduğu hukuki tavsiyeleri paylaşmasını emretmesini talep etmişti. Yargıç Netburn, ortaya çıkan bir başvuruya göre SEC’nin istediği belgelerin avukat-müvekkil gizliliğince korunmakta olduğunu ve dolayısıyla paylaşılamayacağını belirtti. Her ne kadar Ripple, SEC’nin belirli belgelere erişimini engellese de, bu, yargıcın tamamen Ripple lehine karar verdiği anlamına gelmemektedir. Ripple, SEC’nin kripto paralara dair iç yazışmalarını talep ettiğinde Yargıç Netburn bunu büyük ölçüde kabul etmişti. Fakat mahkemenin nasıl sonuçlanacağına dair belirsizlik sürmektedir.


ABD Bankacılık Şirketi BNY Mellon, Dublin’de Yeni Bir Dijital Merkez Kuruyor

Bank of New York Mellon, Dublin’de “Dijital İnovasyon Merkezi” adlı yeni bir dijital merkez kurduğunu duyurdu. Kripto saklama hizmeti vereceği bildirilen merkez, müşterilerin dijital varlıkları tutmasına, transfer etmesine ve ihraç etmesine izin verecek. Merkez tarafından, piyasa değeri bakımından en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), eşsiz tokenler (NFT'ler) ve merkez bankası dijital para birimleri (CBDC'ler) dahil olmak üzere çeşitli varlıklar için saklama hizmetleri sağlanacak. Business Post, bu duyurunun ardından, yayınladığı bir yazıda şu şekilde bir yorumda bulundu: “Bankacılık devi, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin geleceği üzerine tahminde bulunuyor”.