Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler (5-11 Temmuz)

BITEXEN’DEN HUKUK ZİRVESİNE DESTEK

Bitexen Teknoloji, Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve GlobalB&Law-Agenda iş birliği ile 9-10 Temmuz 2021 tarihleri arasında gerçekleşen Türkiye’nin en kapsamlı “Kripto Para Hukuku” zirvesinin destekçisi oldu. Bitexen Teknoloji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Cenk Erdem organizasyon hakkında görüşlerini bildirdi; “Bitexen olarak sektörümüzün sağlam adımlarla büyümesinde ve kripto para okuryazarlığının gelişmesinde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek, Türkiye’nin en geniş kapsamlı kripto para hukuku zirvesine destekçi olduk. Sektörümüzde ulusal ve uluslararası alanda gerçekleşen gelişmelerin hukuki alanda masaya yatırılacağı bu zirveye, sektör paydaşlarımızla birlikte destek vermekten mutluyuz.  Kripto para alanında yapılabilecek her türlü regülasyon çalışmasına uyum sağlayabilecek teknolojik ve mali vizyon altyapısına sahip bir FinTek şirketi olan Bitexen Teknoloji, önümüzdeki süreçte sektörümüzün gelişimine katkı sağlayacak farklı organizasyonlar, iş birlikleri ve sponsorluklarla katma değer yaratmaya devam edecek.”


BITEXEN, KAYSERİSPOR COIN İÇİN GERİ SAYIMI BAŞLATTI!

Nisan ayında teknoloji iş birliklerini duyuran Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı ile Bitexen Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Cenk Erdem, İstanbul’da gerçekleştirilen imza töreninde bir araya geldi. Temmuz ayı içerisinde kullanıma sunulacak olan KYSR taraftar coin ve mobil uygulama ile anketlerde oy kullanarak kulübe destek olmak, ödül ve deneyimlerde de hak kazanmak mümkün olacak. Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, kulübe yeni kaynaklar oluşturma, kendi ayakları üzerinde durma ve geleceğe sağlam temeller atabilme adına Kayserispor Coin’i çok önemsediklerini belirterek, "Bu konuda ilklerden biri olmak gurur verici. Başarılı ve güçlü Kayserispor için özveri ile çalışıyoruz. Kayserispor Coin'in iyi bir yatırım olacağına inancımız tam. Bu iş birliği için Bitexen yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi. Bitexen Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Cenk Erdem, imza töreninde iş birliğiyle ilgili olarak “Süper Lig kulüplerinden Kayserispor ile böyle bir teknolojik iş birliği yapmış olmaktan mutluyuz. Taraftar coin’lerle, pandemi tedbirleri kapsamında tribüne gidemeyen ama takımının yanında olmak isteyen taraftarlar için, günümüz teknolojisini kullanarak söz hakkı sağlamış ve böylece taraftarların aidiyet bağlarını güçlendirmiş oluyoruz. Finansal teknoloji günümüzün en hızlı yükselen değerlerinden biri haline geldi. Biz de FinTek alanında, sahip olduğumuz genç ve dinamik kadromuzla öncü firmalardan biri olmaya, farklı alanlarda ve yenilikçi bakış açımızla gerçekleştireceğimiz anlaşmalarla kullanıcılarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz.” dedi.


Dijital Ödeme Firması Square, BTC Donanım Cüzdanı Oluşturduğunu Doğruladı

Dijital ödeme firması Square’in CEO’su olan Jack Dorsey ve donanım lideri Jesse Dorogusker, daha önce planlamasını duyurdukları Bitcoin donanım cüzdanı geliştirme projesini onayladı. Dorogusker, Twitter'da Square'in Bitcoin saklamayı daha yaygın hale getirmek istediğini söyledi ve donanım cüzdanını kullanıma sunma yolunu özetledi: “Uzlaşmamız gereken birçok soru ve sorun mevcut. Buna ürün yönü ile başlayacağız: Öncelikle Bitcoin’e, küresel dağıtıma, 'destekli kendi kendine saklama' elde etmek için çoklu imzaya ve mobil kullanıma öncelik verilecek.”


Goldman Sachs, Ethereum’un Yakında Piyasa Değeri Bakımından Bitcoin'i Geçebileceğini Söyledi

Goldman Sachs, Salı günü yaptığı bir açıklamada, en yüksek gerçek kullanım potansiyeline sahip blokzincire Ethereum’un sahip olduğunu, Bitcoin’i geçerek piyasayı domine edeceğini ve baskın dijital değer deposu olabileceğini öne sürdü. Business Insider'daki bir rapora göre, Ethereum’un toplam piyasa değerinin önümüzdeki yıllarda Bitcoin’in toplam piyasa değerini geçebileceğini tahmin ettiğini belirten banka devi, şu şekilde bir açıklamada bulundu: “Ethereum şu anda en yüksek gerçek kullanım potansiyeline sahip kripto para birimine benziyor, çünkü, akıllı sözleşme uygulamaları için en popüler geliştirme platformu.”


Blockfi, Visa Destekli Kredi Kartlarını Piyasaya Sürdü

New York merkezli kripto kredileri ve tasarruf girişimi BlockFi, Bitcoin (BTC) ödül kredi kartını piyasaya sürdüğünü duyurdu. Duyuruya göre kart, Amerika Birleşik Devletleri bekleme listesindeki onaylanmış müşterileri seçmek için kullanılabiliyor. Resmi adı BlockFi Rewards Visa Signature Kredi Kartı olan kart, ilk olarak Visa ve BlockFi tarafından geçen yılın sonunda duyurulmuştu. Visa'nın kabul edildiği her yerde kullanılabilen kart, alıcılarının havayolu milleri veya diğer geri ödeme ödülleri yerine Bitcoin cinsinden %1,5 geri kazanmalarını sağlayacak. Kazanılan Bitcoin ödülleri, kart sahiplerinin BlockFi Faiz Hesabına aktarılacak. BlockFi kurucu ortağı Flori Marquez, kripto para birimlerinin finansal alanı yeniden şekillendirmedeki rolünü neredeyse herkesin bildiğini belirterek şunları dile getirdi: “Bu kart, insanların günlük alışveriş yaparken Bitcoin kazanmasını her zamankinden daha kolay hale getirecek.”


Visa, 2021 Yılının İlk Yarısında 1 Milyar Doların Üzerinde Kripto Harcaması Yapıldığını Açıkladı

Çarşamba günü yaptığı resmi açıklamada Visa, kripto özellikli kartlarının 2021'in ilk yarısında toplam 1 milyar dolardan fazla harcama gerçekleştirdiğini duyurdu. Ödeme devi Visa, finansal hizmetlerin daha geniş ölçüde dijital dönüşümünü desteklemek için kripto ekonomisini “ağlar ağına” bağlamaya devam ediyor. En son kripto güncellemesinde, küresel ödeme devi Visa, işinin bir parçası olarak kripto para birimi endüstrisinin gelişimini ve benimsenmesini desteklemeye devam edeceğini söyledi. Visa kripto bağlantılı kartlara yapılan harcamaların boyutu göz önüne alındığında konusunda şunları söyledi: “Kripto topluluğunun dijital para birimlerini Visa'nın küresel ağına bağlamayı değer gördüğü açık.”


Bank Of America, Kripto Araştırma Ekibi Kuruyor

ABD'deki en büyük ikinci banka olan Bank Of America’nın yeni bir ekibinin tamamen kripto para birimlerini araştırmaya odaklanacağı bildirildi. Bank of America'nın küresel araştırma başkanı Candace Browning, kripto para birimini en hızlı büyüyen ve gelişen teknoloji ekosistemlerinden biri olarak nitelendirdi ve şunları söyledi: “Kripto para birimleri ve dijital varlıklar, en hızlı büyüyen ve gelişen teknoloji ekosistemlerinden birini oluşturuyor. Güçlü endüstri araştırma analizimiz, pazar lideri küresel ödeme platformumuz ve blokzincir uzmanlığımız sayesinde düşünce liderliği sağlamak için benzersiz bir konumdayız.”


Kurumsal Yatırımcıların %82'si Kripto Para Yatırımlarını Arttırmayı Planlıyor

Nickel Digital Asset Management tarafından yapılan bir anket, kurumsal yatırımcıların ve varlık yöneticilerinin %82'sinin şu an ve 2023 yılları arasında kripto para yatırımlarını artırmayı planladığını gösteriyor. Kripto para birimlerine ve dijital varlıklara maruz kalan ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve BAE'den kurumsal yatırımcılara ve varlık yöneticilerine kripto yatırım stratejileri hakkında sorular sorduğu bildirilen anketin sonuçlarına göre, katılımcıların %82'si şu an ile 2023 arasında kripto yatırımlarını artırmayı bekliyor. %40'ı kripto varlıklarını önemli ölçüde artıracaklarını, %7'si risklerini azaltacaklarını ve %1'i tüm kripto varlıklarını satacaklarını söyledi. Gelecekteki kripto yatırım planlarıyla ilgili soruyu yanıtlayan katılımcıların %58'i, yatırım yapmanın ana nedeninin uzun vadeli sermaye büyümesi beklentileri olduğunu söyledi. %38'i ise varlık sınıfına güven duyduğunu ve %37'si kripto varlıklarına yatırım yapan, daha önde gelen şirketler ve fon yöneticilerinin olduğunu söyledi. Ayrıca, %34'ü iyileştirilmiş bir düzenleyici ortamın kripto yatırımlarını artırmada önemli bir faktör olacağını söyledi.