Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler (6 - 12 Aralık)

  • ABD, Kripto Para Regülasyonları Kapsamında Toplandı

Altı kripto para şirketi yöneticisi ABD’nin başkenti Washington'da House Financial Services Committee’si (Finansal Hizmetler Komitesi) tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda Circle, FTX, Bitfury, Paxos, Stellar Development Foundation, Coinbase Inc., şirketlerinin üst düzey yöneticileri kripto para dünyasına ilişkin görüşlerini paylaştılar.

  • El Salvador, 150 Bitcoin Daha Aldı

El Salvador Başbakanı Nayib Bukele, 150 Bitcoin (BTC) daha satın aldığını duyurdu. El Salvador'un şu anda 1.270 adet Bitcoin’e (BTC) sahiptir.

  • IMF, Kripto Para Düzenlemeleri ile İlgili Çağrıda Bulundu

Küresel finans istikrarını korumaya yönelik bir kuruluş olan Uluslararası Para Fonu (IMF) yayımladığı bir blog yazısında, kripto para birimlerinin teknolojisinden yararlanırken, risklerinin de kapsamlı, tutarlı ve koordineli bir şekilde azaltılması gerektiğini vurgulayan bir çağrıda bulundu.

  • Pepsi, NFT Koleksiyonu Çıkarıyor

New York merkezli bir Amerikan çok uluslu gıda ve içecek şirketi olan Pepsi, NFT koleksiyonu çıkaracağını Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu. Pepsi Mic Drop adlı koleksiyon 1.893 adet NFT’den oluşmaktadır. Ücretsiz bir şekilde dağıtılacak olan NFT’ler için sadece gas fee ücreti ödenerek satın alınabilecektir.

  • MicroStrategy, 1.434 Bitcoin Daha Satın Aldı

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor Twitter’daki takipçilerine bir tweette MicroStrategy'nin ortalama 57.477 dolar fiyatla, 82.4 milyon dolar nakit karşılığında 1.434 Bitcoin satın aldığını açıkladı.

  • Avustralya Hükümeti, Kripto Dahil Ödeme Sistemlerinde Son 25 Yılın En Büyük Reformunu Duyuracaklarını Söyledi

Avustralya Hazine Bakanı Josh Frydenberg, Avustralya hükümetinin kripto paralar da dahil olmak üzere tüm ödeme sistemlerinde uygulayacakları büyük bir reform duyuracaklarını açıkladı.

  • İsrail, CBDC Çalışmalarını Hızlandırıyor

İsrail Merkez Bankası merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çabalarını hızlandırdığını açıkladı. Yakın tarihli bir konferansta, CBDC'lerin finansın geleceği olduğunu ve ödemeler paradigması değiştikçe merkez bankalarına etkili bir para politikası aracı sağlayacağını söyledi.

  • AB, Finansal Piyasalar İçin Blokzincir Pilotuna Yeşil Işık Yaktı

AB blokzincir pilot programı ile finansal araçların tokenleştirilmesine yaklaşmayı hedeflemektedir. Pilot program, AB'deki finansal piyasaların blokzincir teknolojisini kullanmasına izin verecek.