Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler (6-12 Haziran)

  • Abu Dabi’de Kadınlara Ücretsiz Kripto Alan Adları Verilmesi Sağlanacak

Abu Dabi Yatırım Ofisi (ADIO), Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) başkenti Abu Dabi’de yaşayan tüm kadınlara ücretsiz kripto alan adları vermek için Web3 kimlik platformu ve Nitelikli Fikri Tapu (NFT) alan adı sağlayıcısı Unstoppable Domains ile ortaklık kuracağını açıkladı.

  • BAE’de Faaliyet Gösteren Al Jalila Vakfı, Kripto Parayla Bağış Kabul Edeceğini Duyurdu

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) faaliyet gösteren Al Jalila Vakfı, dijital varlıkların kabul edilme izninin verildiğini belirterek bağışçıların artık kripto para birimi kullanarak vakıfa katkıda bulunabileceğini duyurdu.

  • Brezilya Futbol Kulübü Sao Paulo FC, Kripto Paraları Ödeme Olarak Kabul Edecek

Brezilya Futbol Kulübü Sao Paulo FC, maç bileti ödemesi olarak Shiba Inu (SHIB) ve diğer kripto para birimlerini kabul edeceğini duyurdu.

  • Samsung US, Web3 ve Metaverse İçin Discord Sunucusu Kurduğunu Açıkladı

Samsung US (Amerika birimi) Web3 ve Metaverse platformu üzerindeki faaliyetleri için yeni bir Discord sunucusu kurduğunu duyurdu.

  • PayPal’da Kripto Para Birimleri, Borsa ve Cüzdanlara Transfer Edilebilecek

PayPal, kripto paraların diğer borsalara ve cüzdanlara aktarılmasına izin verdiğini duyurdu. Bu yeni özelliğin öncelikle ABD’deki Paypal kullanıcılarına yönelik olacağı öğrenildi.

  • Shiba Inu (SHIB) Ödemeleri 179 Ülkede Etkin Hale Geldi

Kullanıcıların 130'dan fazla dijital varlık satın alabilecekleri, satabilecekleri, takas edebilecekleri bir kripto para cüzdanı olan Edge artık Bitpay protokolünü desteklediğinden Shiba Inu (SHIB) ödemeleri 179 ülkede etkin hale gelmiş oldu.

  • Deloitte Anketi: ABD’li Perakendecilerinin Yüzde 75’i 2 Yıl İçinde Kripto Ödemelerini Kabul Edebilir

Rapordaki verilerde ABD’li perakendecilerinin yüzde 75’inin önümüzdeki iki yıl içinde kripto para birimleriyle ödeme kabul etmeyi planladığı saptandı.  Ankete katılan işletme sahiplerinin büyük çoğunluğu kripto para ödemelerinin beş yıl içinde sektörlerinde yer alacağını tahmin ettiklerini belirtti.

  • Metal Pay, Kripto Kredi Kartını Yakında Piyasaya Çıkaracağını Açıkladı

Metal Pay, resmi Twitter sayfasında yakın zamanda kripto kredi kartının piyasaya süreceklerine ilişkin paylaşım yaptı.

  • Mastercard, NFT Ödeme Hizmeti için Yeni Ortaklarını Açıkladı

Mastercard, kart ödemelerinin kullanımı yoluyla Nitelikli Fikri Tapu (NFT) pazarına erişimi genişletme planlarını açıkladı. Nitekim Mastercard Başkan Yardımcısı Raj Dhamodharan , NFT ticaretini etkinleştirmek için Immutable X, Candy Digital, The Sandbox, Mintable, Spring, Nifty Gateway ve MoonPay ile ortaklık kurduklarını belirtti.

  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: Türkiye ‘Metaverse’ İnşa Sürecinin Parçası Olmalı

Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "TRT Uluslararası Metaverse ve Yayıncılık Forumu"na katılarak bir konuşma yaptı.

  • Grayscale, Spot Bitcoin ETF'nin Yakında Onaylanacağını Öne Sürdü

Kripto para yatırım şirketi Grayscale ve Bitwise, CoinDesk Consensus 2022'de Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF'nin yakın zamanda onaylayacağını öne sürdü.

  • Kripto Para ATM operatörü Bitcoin of America: 2022’de Bitcoin ATM Ağı Genişledi

ABD merkezli kripto para ATM operatörü Bitcoin of America, artan tüketici talebi nedeniyle 2022 yılında Bitcoin ATM’i kurulum sayısında hızlı bir artış olduğunu duyurdu.