Geçen Hafta Yaşanan Önemli Gelişmeler (7 - 13 Mart )

  • Joe Biden, 6 Temel Önceliğe Sahip Ulusal Kripto Politikasını Oluşturan Kararnameyi İmzaladı

ABD Başkanı Joe Biden, kripto varlıklarla ilgili “6 temel öncelikli başlık altında toplanan dijital varlıklar için ulusal politika” oluşturan tarihi bir yürütme emrini imzaladı. Yürütme emri, “dijital varlıkların ve bunların altında yatan teknolojinin risklerini ele almaya ve potansiyel faydalarından yararlanmaya yönelik ilk, tüm hükümet yaklaşımını” özetlemektedir.


  • Güney Kore Seçimlerinin Bitmesinin Ardından ICON (ICX) Yükselişe Geçti

Güney Kore’nin Ethereum’u olarak nitelendirilen ICON (ICX) ülkedeki seçim sürecinin bitmesinin ardından güçlü bir yükselişe geçti. Fiyat artışına sebep olan en önemli etki faktörlerinden biri Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol’un ICX blokzinciri üzerinde NFT çıkarmış olmasıdır.


  • EIP-1559'un Etkinleştirilmesinden Bu Yana 2 Milyona Yakın ETH Yakıldı

EIP-1559'un etkinleştirilmesinden bu yana 2 milyona yakın ETH yakıldı. Verilere göre Ethereum’un yıllık enflasyon oranının son 7 ayın genelinde Bitcoin’den daha düşük olduğunu göstermektedir.


  • ABD ve Avrupa Birliği, Rusya İçin Yeni Yaptırımlar Yayımladı

ABD ve Avrupa Birliği, Rusya ekonomisini ve varlıklı bireyleri hedef alan yeni eylemler duyurdu. Beyaz Saray cuma günü yaptığı açıklamada; ABD, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği'nden liderlerin, Başkan Vladimir Putin'in Ukrayana uyguladığı askeri işgale yanıt olarak Rusya'yı ekonomik olarak izole etmeyi amaçlayan ek adımlar atacağını söyledi. Duyuruda, birçok Rus malının ithalatının yasaklanması, lüks malların Rusya'ya ihracatının yasaklanması ve ABD Hazine Bakanlığı'nın ülkenin mevcut yaptırımlardan kaçınma girişimlerini izlemesi için rehberlik yer alıyor.


  • Yaklaşık 30 Bin Adet Bitcoin’in Bir Kripto Platformundan Çıkışı Yapıldı ve 3 Farklı Adrese Gönderildi

Yaklaşık 30 bin adet Bitcoin’in bir kripto platformundan çıkışı yapıldı ve 3 farklı adrese gönderildi. Toplamda 30.000 Bitcoin şu an için yaklaşık 1 milyar dolara tekabül etmektedir.


  • Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ABD Kripto Kararnamesi Hakkında Konuştu

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ABD kripto kararnamesi hakkında konuştu; “Bu kripto para endüstrisinin bizimle kalacağına işaret. Donanımlı ve mantıklı bir politika kripto para ekosisteminin içerisindeki ABD’li devlet oyuncularına da katkıda bulunacak (bu oyunculardan çok var). Bu bir dönüm noktası olabilir.” dedi.


  • BAE Menkul Kıymetler ve Emtia Kurumu (SCA), Sanal Varlık Endüstrisini Yönetecek Düzenleyici Çerçeveye Yaklaştıklarını Bildirdi

BAE Menkul Kıymetler ve Emtia Kurumu (SCA), Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ülkenin sanal varlık endüstrisini yönetecek düzenleyici ve denetleyici bir çerçeve yayımlamaya yaklaştığını ve sanal varlıklar sektörünün Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) tavsiyelerine ve gereksinimlerine bağlı olduğunu söyledi.


  • İngiltere Premier Lig, 434 Milyon Sterlin Değerinde NFT Anlaşması İmzalayacak

İngiltere Premier Lig’deki 20 futbol kulübünün önümüzdeki yıl içinde bir dizi eşsiz token (NFT) anlaşması yapması planlanıyor. Kulüpler yeni gelir alanı elde etmek için blokzincir teknolojisine adım atıyor.


  • Bitcoin’in Karbon Ayak İzi, 2021’de Global Bankacılık, Altın ve Diğer Büyük Endüstrileden Daha Düşük

Messari tarafından paylaşılan araştırma verilerine göre 2021 yılında Bitcoin’in karbon ayak izi Global Bankacılık, Altın ve karşılaştırılan diğer büyük endüstrilerin karbon ayak izinden daha düşük çıktı.


  • 2022'den İtibaren Algorand (ALGO) Ağına 6 Milyondan Fazla Yeni Hesap Eklendi

AlgoExplorer verilerine göre yılın başında Algorand'daki toplam hesap sayısı 17.373.299 iken, bu sayı 10 Mart 2022 itibarıyla 23.548.065 olarak kaydedildi.


  • İçerisinde 489 Bitcoin Olan Bir Adreste 12 Yıl Sonra İlk Kez Hareket Gözlemlendi

489 BTC yaklaşık 20 milyon dolar içeren bir Bitcoin adresinde yaklaşık 12 yıl sonra ilk kez hareket gözlemlendi ve başka bir adrese taşındı. Hareket ettirilen Bitcoin’lerin hangi adrese gönderildiği bilinmiyor. Bitcoin adresinin 2010 yılında aktifleştirildiği biliniyor ve Bitcoin fiyatı o tarihte yaklaşık 50 dolardı.


  • eBay, Dijital Cüzdanını Tanıttı

Çevrimiçi pazar yeri eBay (EBAY), perşembe günü yatırımcı sunumunda “dijital cüzdan”ını görücüye çıkardı. Yatırımcı sunumu sırasında kripto paralarlar ilgili konulara hiç değinmeyen eBay’in uzun süredir kripto sektöründe yer alıp almayacağı merak ediliyordu. Dijital cüzdanın 2022 yılının 2. çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.


  • Spartan Group, Metaverse Alanında 200 Milyon Dolarlık Bir Fon Başlattığını Duyurdu

Asya merkezli bir danışmanlık ve risk sermayesi şirketi olan Spartan Group, Metaverse alanında 200 milyon dolarlık bir fon başlattığını duyurdu. Fon meta veri tabanında inşa edilen projelere, özellikle de "dijital mülkiyeti" destekleyen sanal dünyalara odaklanacağı belirtildi.


  • Elon Musk Bitcoin ile İlgili Tweet Attı

Elon Musk Bitcoin ile ilgili tweet attı ve bazı markaların logolarını tek görselde paylaşarak üzerindeki harfleri işaretledi. İşaretlediği harfleri alt alta koyan Elon Musk, “Satoshi Nakamoto” yazdı.


  • HBAR Vakfı, 100 Milyon Dolarlık Fon Açıkladı

Geliştiricilere hibe ve kaynak sağlayarak Hedera ağının gelişimini yöneten HBAR Vakfı, sürdürülebilir projeleri desteklemek amacıyla 100 milyon dolarlık fon ayrıldığını açıkladı. Fon Hedera ağı üzerindeki projeleri destekleyecektir.


  • Bored Ape Yacht Club (BAYC), Ukrayna'nın Resmi Ethereum Cüzdanına 1 Milyon Dolar Bağışladı

Popüler eşsiz token (NFT) koleksiyonu Bored Ape Yacht Club (BAYC), Ukrayna'nın resmi ethereum cüzdanına 1 milyon dolar bağışladı.


  • Griffin Gaming Partners, 750 Milyon Dolarlık Oyun ve Web3 Fonu Başlattı

Griffin Gaming Partners Web3 tabanlı ve blokzincir girişimleri de dahil olmak üzere oyun girişimlerini desteklemek için 750 milyon dolar topladı.