Geçen Hafta Yükselenler, Düşenler ve Sebepleri (15-21 Ağustos)

  • Civic (CVC) Neden Yükseldi? -15.08.2022

Ethereum üzerinde açık kaynaklı bir kimlik doğrulama protokolü olarak 2015 yılında faaliyete geçen San Francisco merkezli Civic (CVC), kurumsal ve tüketici çözümleri sunan Web3 için çevrimiçi kimliği odak noktası haline getirmesiyle biliniyor. Civic, temmuz ayı sonunda yeni bir araç olan benzersizlik doğrulama ve Civic.me adlı bir platformun lansmanı ile botlara, dolandırıcılıklara ve sahte kimliklere karşı mücadelesini sürdürdüğüne dair paylaşımda bulunmuştu. Civic.me platformu benzersizlik doğrulamasının yanı sıra, kullanıcıların çevrimiçi kimliklerini, NFT'lerini, cüzdan adreslerini ve itibarlarını blokzincirdeki tek bir yerden yönetmelerini sağlıyor. Bu gelişme Civic’in fiyatlarında gözle görülür bir değişikliğe yol açmamıştı.


  • Dogecoin (DOGE) Neden Yükseldi? -16.08.2022

Dogecoin (DOGE) son 24 saat içinde yaklaşık %14 artış göstererek 1.56 TL seviyelerinde seyrediyor. Ayrıca DOGE’nin bir önceki hafta boyunca yaklaşık %20 artış gösterdiğini de hatırlatalım. DOGE’nin tüm piyasalardaki günlük işlem hacmi ise son 24 saatte %0.94 artış göstererek yaklaşık 1 milyar 405 Milyon USD’ye yükseldi. DOGE'nin yükselişinin ardındaki nedenleri analiz eden Twitter’da 8.8 milyon takipçisi olan yatırımcı Mark Cuban, geçtiğimiz günlerde Dogecoin'in ödeme yapmak için ADA'dan daha pratik bir seçim olduğunu öne sürdü. Cuban, Twitter'daki milyonlarca takipçisine Cardano blokzincirinde daha fazla uygulama çalıştırabilse bile, Dogecoin'in şu anda daha fazla kullanımı yerine getirdiğini bildirdi.


  • Babylons (BABI) Neden Yükseldi? -18.08.2022

Bitexen Teknoloji’nin tohum yatırımcı olduğu merkeziyetsiz Nitelikli Fikri Tapu (NFT) pazaryeri Babylons’un yönetim Token’ı BABI, son 24 saatte %10.37 artış göstererek 0.43 TL’den işlem görüyor. Babylons’un yükselişine dün duyurusu yapılan 2. büyük yakım haberi etki etmiş olabilir. Babylons Twitter hesabından retweet edilen paylaşımda şu ifadeler yer aldı: “Alarmlarınızı 18 Ağustos için kurun. Ortaklarımız ve onların NFT'lerinin birincil + ikincil piyasa satışları sayesinde şimdiye kadar 1.812.579 $BABI yakıldı. Ayın 18'inde ne kadar yakılacak? Tahminlerinizi aşağıya bırakın ve öğrenmek için bizi izlemeye devam edin!”


  • Kyber Network (KNC) Neden Yükseldi? -19.08.2022

Kyber Network (KNC), Bitcoin’in düşüşüyle birlikte piyasanın aşağı yönlü hareket etmesine karşın ayakta kalmayı başararak dikkati çekti. KNC %4.43’lük yükselişle yaklaşık 32.63 TL’den işlem görüyor. KNC’nin tüm piyasalardaki işlem hacmi ise son 24 saatte %163 artışla yaklaşık 173 Milyon USD değerinde görünüyor. Kyber Network’ün bu yükselişine Twitter sayfasından duyurduğu KyberSwapElastic Farms güncellemesi etki eden faktörlerden birisi olabilir. Bununla birlikte duyurusu yapılan KyberSwap Elastic-Lido ortaklığıyla birlikte Lido Finance ve KyberSwap Elastic’in, 120.000 dolardan fazla madencilik teşvikiyle Polygon'daki likiditeyi artıracağı haberi de dikkatleri çekti.


  • Filecoin (FIL) Neden Düştü? - 19.08.2022

Bitcoin’deki düşüş tüm piyasanın aşağı yönlü hareket etmesine yol açtı. Bitcoin'in üç haftanın en düşük seviyelerine geri çekilmesinin ardından altcoinlerde de son 24 saatte önemli düşüşler gözlemlendi. Bu düşüşten bazı projeler daha fazla etkilendi. Bunlardan biri de Filecoin (FIL). Filecoin, %18 düşüşle yaklaşık 122 TL’den işlem görüyor. Filecoin fiyatı, son 7 gün içinde de yaklaşık %21 düşüş gösterdi. Filecoin fiyatı geçen yılın Eylül ayından bu yana düşüş yönlü seyrediyor. Filecoin'in (FIL) fiyatı, firmanın piramit şemaları ve dolandırıcılık iddialarıyla karşı karşıya kalması ve mayıs ayında Çin’in en büyük Filecoin şirketi olarak gösterilen Shikongyun’un polis tarafından inceleme altına alınmasıyla daha önce de olumsuz şekilde etkilenmişti. FIL’in anlık fiyatı tüm zamanların en yüksek değerinin yaklaşık %96 altında. Filecoin ayrıca 17 Ağustos’ta Twitter ve Reddit'teki sosyal medya gönderileri baz alındığında en çok bahsedilen ve etkileşim alan kripto varlıklar arasında 132. sırada yer aldı.