Genç Avustralyalılar, Geleneksel Yatırım Seçeneklerinden Çok Kripto Paralara Yöneliyor

Yakın zamanda yürütülen bir ankette, giderek artan sayıda genç Avustralyalının geleneksel yatırım seçeneklerinde cesaretinin kırıldığı ve kripto paralara yöneldiği ortaya koyuldu.

Araştırma, ankete katılan Avustralyalıların %22'sinin kripto para birimine yatırım yapmanın bir banka hesabında veya diğer geleneksel tasarruf yöntemlerinde itibari para tutmaktan daha kolay bir yol olduğuna inandığını belirtti. 1980'lerin başı ile 1990'ların ortası ve sonu arasında doğan Y ​​kuşağının yaklaşık %40'ı, kripto varlıklarının yatırım amaçlı gayrimenkul satın almak için sağlam bir alternatif olduğunu söyledi. X Kuşağı katılımcılarının ise %31'i kripto varlıklarının gayrimenkulden daha iyi yatırımlar olduğuna inanırken, Z Kuşağı katılımcılarının yalnızca %24'ü bu fikre katıldı.

Ankete katılan her beş kişiden biri şu anda kripto varlıklarına sahip veya daha önce sahip olmuşken, %14'ü şu anda aktif bir kripto portföyüne sahip olduklarını belirtti. Halihazırda kripto varlıklarına sahip olan katılımcıların yaklaşık %85'i, daha fazla kripto para satın almayı planladığını belirtti.