Genesis'in En Büyük 50 Alacaklısına 3,6 Milyar USD’den Fazla Borcu Mevcut

Perşembe günü bölüm 11 iflas koruması için New York Güney Bölge Mahkemesi’ne başvuruda bulunan Digital Currency Group'a (DCG) bağlı bir kripto para borç verme platformu olan Genesis’in önde gelen alacaklılarına 3,6 milyar USD’den fazla borcu bulunduğu öğrenildi.

İflas başvurusuna göre, Genesis'in borç verme birimi, 1 milyar ila 10 milyar USD arasında varlık ve yükümlülüklere sahip olduğunu ve 100.000'den fazla alacaklıya sahip olduğu öğrenildi. Genesis ayrıca yeniden yapılanma sırasında faaliyetlerini desteklemek amacıyla şirket bünyesinde yaklaşık 150 milyon USD nakit olduğunu belirtti.

Genesis iflas başvurusunun ardından en büyük 50 teminatsız alacaklısının bir listesini yayımladı.The Block’un haberine göre haftalardır Genesis'in ana şirketi Digital Currency Group ile kamuya açık bir tartışmaya dahil olan Gemini Trust Company, 766 milyon USD’lik bir taleple alacaklıların yer aldığı listesinin en başında yer alıyor. Genesis’in; Cumberland’a 18.7 milyon USD, Mirana’ya 151.5 milyon USD, MoonAlpha Finance’e 150 milyon USD, VanEck’in New Finance Income fonuna 53 milyon USD borcu olduğu öğrenildi.