Genesis’in Yapılandırma Planı Ne Durumda?

Genesis Global, Digital Currency Group (DCG) ve alacaklılarıyla bir "prensip anlaşmasına" vardığını ve yeniden yapılandırma çabalarının bir parçası olarak kripto para ticareti ve piyasa yapıcılığı kolunun satılacağını duyurdu. DCG, Genesis'in aracılık iştiraki olan Genesis Global Trading'deki öz sermaye payını Genesis'in holding kuruluşu olan Genesis Global Holdco'ya katacak. İşlem, Genesis ile ilgili tüm kuruluşları aynı holding şirketi altında toplayacak. Bir Genesis alacaklısı, Genesis, Digital Currency Group ve alacaklılar arasında önerilen yeniden yapılandırma planının alacaklıların fonlarının en az %80'ini geri alacağını açıkladı.

Anlaşmanın şartlarına göre DCG, 2032 yılında vadesi dolacak olan 1,1 milyar USD’lik mevcut senedini dönüştürülebilir imtiyazlı hisse senedi ile değiştirecek. Ayrıca mevcut 2023 vadeli kredilerini toplam 526 milyon USD değerinde yeniden finanse edecek ve alacaklılara ödenebilir hale getirecek.

Ne olmuştu?

Ocak ayında bölüm 11 iflas koruması için New York Güney Bölge Mahkemesi’ne başvuruda bulunan Digital Currency Group'a (DCG) bağlı bir kripto para borç verme platformu olan Genesis’in önde gelen alacaklılarına 3,6 milyar USD’den fazla borcu bulunduğu öğrenilmişti.

İflas başvurusuna göre, Genesis'in borç verme birimi, 1 milyar ila 10 milyar USD arasında varlık ve yükümlülüklere sahip olduğunu ve 100.000'den fazla alacaklıya sahip olduğu öğrenildi. Genesis ayrıca yeniden yapılanma sırasında faaliyetlerini desteklemek amacıyla şirket bünyesinde yaklaşık 150 milyon USD nakit olduğunu belirtti. Genesis iflas başvurusunun ardından en büyük 50 teminatsız alacaklısının bir listesini yayımlamıştı.