Genesis, Müşterilerine Şirketin Son Durumu Hakkında Bilgi Verdi

Kripto para kredi platform Genesis tarafından müşterilerine gönderilen 7 Aralık tarihli bir mektupta, ağustos ayında şirketin geçici yönetimini üstlenen Derar Islim, para çekme işlemlerinin yeniden açıldığını görebilecekleri bir kurtarma planı oluşturmalarının haftalarca sürebileceğini belirtti.

Mektupta, Genesis'in son derece deneyimli danışmanlarla istişare halinde çalıştığı, müşteri varlıklarını korumak, likiditelerini güçlendirmek ve nihayetinde çözüm için en etkili yolu değerlendirdikleri belirtildi. Mektupta ayrıca diğer tüm Genesis kuruluşlarının tamamen faaliyetlerine devam ettikleri bilgisi de verildi. Genesis, mümkün olduğunca şeffaf olmaya kararlı olduğunu ve müşterilerin zamanlamayla ilgili güncellemeler de dahil olmak üzere önemli gelişmelerden haberdar edileceğini bir kez daha teyit etti.

Digital Currency Group'un (DCG) piyasa yapıcısı ve kredi veren iştiraki Genesis Trading, 10 Kasım'da Twitter'da paylaştığı bir mesajda FTX’te 175 milyon USD’lik fonun kilitli olduğunu açıklamıştı.

Genesis Global Capital, 16 Kasım'da ise FTX'in çöküşünün neden olduğu "benzeri görülmemiş piyasa kargaşasını" gerekçe göstererek para çekme işlemlerini dondurduğu belirtmişti.

Genesis 21 Kasım’da da 1 milyar USD’lik açığı kapatamaması halinde iflas başvurusu yapmayı planladığı yönündeki spekülasyonları yalanladı. Genesis sözcüsü o tarihte Cointelegraph'a yaptığı açıklamada, "Yakın zamanda iflas başvurusunda bulunma planımız yok. Amacımız mevcut durumu herhangi bir iflas başvurusuna gerek kalmadan uzlaşmayla çözmektir. Genesis alacaklılarla yapıcı görüşmeler yapmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.