Goldman Sachs, Yayınladığı Bir Raporda Kriptoyu “Yeni Bir Varlık Sınıfı” Olarak Değerlendirdi

Bir yıldan daha uzun bir süre önce Bitcoin’in bir varlık sınıfı olmadığını dile getiren Goldman Sachs, bu konuyu tekrar araştırdığına belirterek yakında yayınlanacak bir raporun sayfalarını Twitter'da paylaştı.

Raporda, kripto yatırım şirketi Galaxy Digital Holdings'in kurucusu ve CEO'su Michael Novogratz, dünyadaki en büyük Bitcoin trustını (tröstünü) yöneten bir kripto varlık yönetimi şirketi olan Grayscale CEO'su Michael Sonnenshein'in bakış açılarını ve diğer finans yöneticilerinden gelen yorumlara yer veriliyor.

Novogratz, yorumlarında Bitcoin’i bir varlık sınıfı olarak tanımlıyor. Sonnenshein ise kripto paranın hiçbir yere gitmediğini iddia ederek raporda ona katılıyor. Sonnenshein raporda;

“Kurumsal yatırımcılar, enflasyona ve para biriminin değer kaybetmesine karşı korunmak için portfföylerini çeşitlendirmenin bir yolunu arıyorlar. Dijital varlıkların gelecekte de olacağını, yatırımcıların artan bir şekilde Bitcoin gibi sınırlı varlıklara yöneleceklerini biliyorlar çünkü bu varlık, kanıtlanabilir bir biçimde enflasyona karşı bir korumaya sahip durumda.”