Google Cloud ve Celo Vakfı Ortaklık Kurdu

Google Cloud ve Celo Vakfı, sürdürülebilir Web3 çözümlerini kitlelere ulaştırmak için ortaklık kurdu. Google Cloud, Celo platformunu doğrulamak üzere aralarında Deutsche Telekom ve impactMarket'in de bulunduğu çeşitli doğrulayıcılar grubuna katılmış oldu.

Kısa bir süre önce Celo topluluğu, bağımsız bir katman-1 blokzincirinden  Ethereum katman-2 çözümüne geçiş lehinde oy kullanmıştı. cLabs bu geçişi kolaylaştırmak için bir node barındırma hizmeti olan Google Cloud’un Blockchain Node Engine’ini kullanacak.

Celo ekosistemi Growth yetkilisi Xochitl Cazador konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada, "Google Cloud ve Celo Vakfı, dünya için sürdürülebilir çözümleri desteklemek üzere blokzincir teknolojisi ve inovasyondan yararlanma konusunda ortak bir misyona sahiptir…" dedi.

Google Cloud Direktörü Carlos Arena ise, "Google Cloud olarak, kuruculara ve geliştiricilere uygulamalarını ölçeklendirmek için ihtiyaç duydukları araçları sunarak Web3 ekosistemini güçlendirmeye odaklanmış durumdayız.” dedi.