Gümüş Eski Konumuna Döndü: Bitcoin Tahtını Hangi Fiyatta Geri Alacak?

Lider kripto para birimi Bitcoin, Mart ayında yeni bir ATH’ye ulaşmasına rağmen Nisan ayından bu yana beklenen performansı gösteremedi. Ancak, Gümüş etkileyici bir geri dönüş yaparak Bitcoin’i piyasa değeri açısından geride bıraktı.

Companies Marketcap’ın verilerine göre, gümüşün piyasa değeri yeniden Bitcoin’i aşarak dünyanın sekizinci en büyük varlığı oldu. Dünyanın en değerli ikinci metali olan Gümüş, Bitcoin’in 14 Mart’ta 73.737 dolarlık ATH’sine ulaşmasından bu yana %33,4 oranında yükselirken, Bitcoin %9,5 oranında değer kaybetti.

Verilere göre, Gümüşün mevcut piyasa değeri 1,82 trilyon dolara ulaşırken, Bitcoin’in piyasa değeri 1,31 trilyon dolar seviyesinde. Bu durumda, gümüş Bitcoin’den yaklaşık 500 milyar dolar daha değerli. Analistler, Bitcoin’in gümüşün mevcut piyasa değerini aşması için %40 artarak 93.000 dolara ulaşması gerektiğini belirtiyor.

Bitcoin, şu anda altın, Microsoft, Apple, Nvidia, Google, Saudi Aramco, Amazon ve gümüşten sonra dünyanın dokuzuncu en büyük varlığı olarak 66,845 dolardan işlem görmeye devam ediyor.