Güney Kore’deki Yeni Mevzuat Kripto Para Ekosistemi İçin Ne İfade Ediyor?

Güney Kore hükümeti kripto para sektörüne karşı daha katı düzenlemeler getiriyor. Son tasarıyla birlikte, kripto para ihraç eden ya da yatırım yapan tüm şirketlerin dijital varlıklarını beyan etmeleri gerekecek. Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), henüz taslak halinde olan yeni tasarıyı bu hafta başında açıkladı. Tasarının taslak versiyonu, dijital varlıklara sahip tüm firmalar için zorunlu açıklama gereklilikleri getirecek. FSC'ye göre, bu yeni mevzuat, kripto işlemlerini içeren şirketler için muhasebede şeffaflığı artırmak için yürürlükte olacak. Mali otorite konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Sanal varlıklarla ilgili muhasebe ve açıklamanın şeffaflığını artırma planı iki ana türden oluşmaktadır: (1) sanal varlıklarla ilgili işlemlere göre muhasebe işlemlerine ilişkin kılavuzların denetlenmesi ve (2) sanal varlık işlemlerine ilişkin açıklama gerektiren muhasebe standartlarının gözden geçirilmesi."

Hazırlanan tasarıda FSC, açıklanması gereken "kripto" varlıklarının, blokzincir veya dağıtılmış defter teknolojisi aracılığıyla çalışan ve yayınlanan herhangi bir değiştirilebilir dijital varlığı içerdiğini belirtti. Yeni muhasebe yönergeleri derhal uygulamaya konulacak ve açıklama tasarısı 2024 yılının başından itibaren yürürlüğe girecek.