Güney Kore'den NFT'ler İçin Yeni Kripto Para Düzenlemesi

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), Nitelikli Fikri Tapular (NFT) ile ilgili yeni bir kılavuz yayımlayarak kripto para alanındaki bir belirsizliği daha ortadan kaldırdı. FSC'nin kararına göre, toplu üretilmiş, kolayca takas edilebilen ve mal ve hizmetlerin alımında kullanılabilen NFT'ler, sıradan kripto para olarak nitelendirilecek. Buna karşılık, transfer edilemeyen ve çok az ekonomik değeri olan dijital tokenler ise normal NFT olarak kabul edilecek. Örneğin, NFT haline getirilmiş bir konser bileti normal NFT olarak değerlendirilecek.

Bir FSC yetkilisi, içerisinde bir milyon NFT bulunan bir koleksiyonun, diğer kripto paralar gibi alınıp satılabildiğini ve alışverişte kullanılabildiğini vurguladı. Yeni düzenlemeler, 19 Temmuz'da yürürlüğe girecek.

Güney Kore'nin kripto para regülasyonları, Sanal Varlık Kullanıcılarını Koruma Kanunu ile piyasadaki usulsüzlüklerin önüne geçmeyi hedefliyor. Bu kanuna göre, kripto para hizmet sağlayıcıları, kullanıcıların paralarını korumak için mevduatlarının %80’inden fazlasını soğuk cüzdanlarda tutmak zorunda kalacak ve ayrıca sigorta yaptırmaları gerekecek.