Hedera Hashgraph (HBAR) Neden Yükseldi?- 11.07.2023

Hedera Hashgraph platformu alternatif bir form dağıtılmış fikir birliğidir. Diğer eşler arası platformlarda olduğu gibi, aracıların işlemleri tamamlaması gereğini ortadan kaldırır. Nitekim Hedera Hashgraph, yapısal olarak Bitcoin ve Ethereum blokzincirlerinden oldukça farklı olan, ancak eşdeğer işlevleri yerine getiren merkezi olmayan dağıtılmış bir fikir birliğidir diyebiliriz.

HBAR, blokzincirlerinin mümkün olduğunca şeffaf çalışmasını sağlar. Hedera Hashgraph akıllı sözleşmeleri desteklemektedir, bu nedenle finans ve diğer alanlardaki dağıtılmış uygulamalar için potansiyel bir merkezdir. Akıllı sözleşmeler, geliştiricilerin bankalar veya borsalar gibi aracılar olmadan değer ve mal transferini destekleyen uygulamalar oluşturmasına olanak tanır. Ayrıca geleneksel sözleşmelere kıyasla daha az maliyetli, daha hızlı ve daha güvenli olabilirler.

HBAR son 24 saatte %3.24’lük yükselişle birlikte yaklaşık 1.27 TL’den işlem görüyor. Gün içinde Mainnet v0.39 sürümünün devreye alınacak olması HBAR’ın yükselişine etki etmiş olabilir.